Nye medier har overhalet de gamle

Gamle Apple ting falder i pris

 

(Foto: Apple)

Der findes flere måder at komme af med sine brugte Apple-ting, når man har besluttet sig til at købe nyt.

For mange er den mest oplagte mulighed stadig at sende sine gamle mobiler videre ud i familien. De ender så hos de yngste børn eller hos bedsteforældrene, der jo også skal lære at bruge smartphones.

Andre danskere går til de store elektronik-kæder som f.eks. Elgiganten og får et bud på deres brugte udstyr.

Atter andre kontakter online-butikker som Swappie, hvor de på få minutter modtager et tilbud på deres brugte iPhone, iPad eller Mac.

Brugte iPads ser ud til at holde deres priser stabilt. (Foto: Apple)

 

Også flere teleselskaber som Telia, Telenor og 3 tager iPhones i bytte mod køb af nyt. Telia laver sågar en månedlig hitliste over de mobiler, som danskere helst vil af med.

Endelig er der den fjerde mulighed at udnytte Apples eget Trade-In service, hvor man kan se online, hvad alle gamle Apple produkter er værd maksimalt i bytte-pris.

Disse priser har Apple nu opdateret for første gang siden november, og nu kan man for alvor se, at der kun nye iPhone 14 modeller i september. Bytte-værdien på mange ældre iPhones er faldet mærkbart.

Når man studerer Apples seneste Trade-In prisliste, kan man tydeligt se, at en bare ét år gammel iPhone 13 Pro eller Pro Max ikke er mange penge værd for Apple.

En flere år gammel Mac Pro, som blev købt i dyre domme, er hurtigt meget mindre værd som brugt. (Foto: Apple)

Fra november til nu er en iPhone 13 Pro således faldet fra 550 til 470 dollars eller 3.265 kroner. Det er langt under halv pris af, hvad den kostede som ny.

Tilsvarende er en iPhone 13 Pro Max gået fra 650 til 570 dollars eller maksimalt 3.620 kroner i Danmark.

angt fra alle Apples ældre apparater er faldet ekstra i værdi i de senere måneder. I denne artikel nævner jeg kun dem, hvor bytte-prisen er ændret.

Den komplette liste over Apple Danmarks Trade-In priser kan du læse via dette link. Men forbered dig på overraskende lave priser, hvis du ikke har tjekket før.

 

Nogle brugt-priser på MacBooks er steget i de seneste tre måneder. (Foto: Apple)

Faktisk kan markedet for gamle mobiler minde meget om den, vi i årevis har kendt fra brugte biler: Knap er telefonen landet hos kunden og pakket ud, før dens værdi dratter ned.

En af de største pris-chok fik en amerikansk ejer af en tre år gammel Mac Pro computer. Den betalte han 52.199 dollars for i 2020, fortæller han til det amerikanske medie ”MacRumours”.

Nu vil Apple ikke engang giver 1.000 dollars i bytte. Mere præcist fik han tilbudt 970 dollars for den professionelle Mac computer. Det er mindre, end man skal betale for en ny iPhone 14 Pro telefon.

Her er listen over prisændringer på brugte Apple produkter i Trade-In hos Apple selv. Priserne, man kan få hos andre brugt-opkøbere, kan variere. Derfor undersøg mulighederne, inden du siger ja tak til den første:

  • iPhone 13 Pro Max fra 650 til 570 dollars eller max. 3.620 kroner
  • iPhone 13 Pro fra 550 til 470 dollars eller max. 3.265 kroner
  • iPhone 13 fra 450 til 400 dollars eller op til 2.375 kroner
  • iPhone 12 Pro Max fra 480 til 400 dollars eller op til 2.250 kroner
  • iPhone 12 Pro fra 400 til 330 dollars eller max. 1.950 kroner
  • iPhone 11 Pro Max fra 330 til 280 dollars eller op til 1.820 kroner
  • iPhone 11 Pro fra 250 til 230 dollars eller max.1.510 kroner

Hos Apples iPads er brugt-priserne de samme som i november, mens Apple Watch faktisk oplever små stigninger i modellerne Series 6 og Series 7.

Også Apple Macs har stabile priser som brugt. De senere MacBook Pro, MacBook Air og MacBook er tilmed blevet mellem 10 og 40 dollars mere værd end i november….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye medier har overhalet de gamle