iPad pen bliver nålestribet

Trump gør online comeback

(Foto: Gage Skidmore / Wikimedia)

Det er ikke meget, man hører om Donald Trumps eget sociale medie på det seneste. Den amerikanske ex-præsident nævner ikke Truth Social med et eneste ord.

Det skyldes sikkert, at han er ved at varme op til at markere sig med sine meninger på langt større og mere kendte sociale medier.

Donald Trump gør nemlig ugens comeback, efter at Meta Group har åbnet dørene på klem for, at den kontroversielle politiker kan vende tilbage til Facebook og Instagram.

Forleden åbnede også Twitter for Trump efter over års udelukkelse på grund af ex-præsidentens involvering i det voldelige angreb på USA’s parlament.

Trump får dermed adgang til sine favorit-kanaler til at sprede sine meninger på. I gamle dage var Trump en af Twitters mest læste influencere.

I et statement sagde Meta i nat, at Trump vil få adgang til sine lukkede Facebook og Instagram i “løbet af de kommende uger.”

Det sker dog kun, hvis Trump overholder en række skærpede regler for indholdet af sine indlæg.

De to sociale medier vil holde et vågent øje med ex-præsidentens gøren og laden og straks gribe ind, hvis reglerne bliver brugt.

Donald Trumps eget Truth Social medie har i øjeblikket lukket for optagelse af nye medlemmer. (Foto: Truth Social / Facebook).

Facebooks og Instagrams genåbning kommer tilsyneladende, efter at Trumps kampagnefolk har presset hårdt på forud for de snarlige primærvalg i USA.

Donald Trump blev i sin tid udelukket på ubestemt tid fra Facebook, Twitter og Instagram, efter at han i flere indlæg havde rost de oprørere, der indtog det amerikanske parlament den 6. januar 2021.

Kort efter rettede Facebooks moderselskab Meta op på sin beslutning og kundgjorde, at udelukkelsen ville vare i mindst to år.

Samtidig erklærede Meta, at Trump ville gå lov til at komme tilbage, hvis han i den mellemliggende tid havde opført sig ordentligt. Dét har han så åbenbart gjort.

Metas beslutning kommer få uger, efter at Elon Musk har genåbnet eks-præsidentens Twitter konto.

Den har Trump hidtil nægtet at benytte, men ifølge det amerikanske medie ”Rolling Stone” vil det ændre sig meget snart.

Som protest mod udelukkelserne fra Twitter og Facebook åbnede Trump sit eget sociale medie Truth Social, der minder meget om Twitter i layout.

Truth Social skal have omkring to millioner aktive brugere, hvilket er meget mindre end konkurrenterne. Mediet har i øjeblikket lukket for optagelse af flere medlemmer….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPad pen bliver nålestribet