OnePlus kommer med tablet

IBM og SAP massefyrer

(Foto: Rosemary Etoufee / Wikimedia)

Det kan godt være, at den danske it-branche ikke kan skaffe personale nok – og derfor må skrue ned på sine eksport-ambitioner.

Situationen ser helt anderledes ud hos de internationale kæmper i it og internet. De er midt i store fyrings-runder efter at have udvidet vildt under Corona pandemien.

I hælene på Microsoft, Google, Meta, Salesforce og Amazon melder IBM og SAP ud i dag, at man vil sige farvel til henholdsvis 3.900 og 3.000 folk på verdensplan.

IBM går ellers forrygende godt, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. I 2022 voksede IBM’s omsætning hurtigere end nogensinde før og nåede 412 milliarder kroner.

Det er længe siden, at IBM tjente sine penge på pc’er. I dag er Big Blue – IBM’s gamle kælenavn – primært en konsulent- og system-udviklings-virksomhed.

Selvom SAP tjener gode penge med sine cloud-services, er den tyske software-gigants overskud styrtdykket i 2020. (Foto: Franken Architekten / Wikimedia)

Hos IBM svarer de 3.900 fyrede til ca. 1,5 procent af arbejdsstyrken. De pågældende vil forsvinde fra IBM afdelinger, der ikke længere er i vækst. IBM vil samtidig med at fortsætte med at ansætte folk til sine projekter med fremgang i.

Senere i dag kom så nyheden, at Europas største software-firma – det tyske SAP – vil sige farvel til 3.000 medarbejdere. Det sker som led i en omstrukturering af organisationen, der skal gøre SAP mere effektiv og profitabel.

I 2022 sank SAP’s netto-overskud med 2/3 til 1,7 milliarder euro, selvom omsætningen voksede med 11 procent til 30,9 milliarder euro.

SAP vil fremover koncentrere sig om sin kerne-forretning med økonomi-systemer til større virksomheder. Investeringer i upstarts og mere perifære aktiviteter vil blive skruet ned eller helt afviklet, skriver det tyske erhvervsmedie ”Business Insider….”

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus kommer med tablet