OnePlus på vej med ny Concept Phone

Endnu større lyd fra små B&W

B&W Pi5 S2. (Foto: Bowers & Wilkins)

Den berømte britiske højttaler-fabrikant Bowers & Wilkins (B&W) gjorde sit indtog i de bittesmå trådløse øretelefoner i foråret 2021.

Det skete med de to modeller – Pi7 og Pi5 – der både pris- og præstations-mæssigt ville sætte nye standarder for den lyd, man puttede ind i sine ører.

På det danske marked blev B&W stort set kun overgået af Bang & Olufsen, når det gjaldt prisen for et sæt øretelefoner.

I det kvalitets-mæssige har B&W siden slogs med både Sonys, B&O’s og Sennheisers bedste modeller.

Nu mener B&W, at det er på tide at lancere forbedrede udgaver af sine to øretelefoner. De har så fået påhægtet S2 betegnelserne, som B&O typisk bruger til modificerede, men ikke helt nye produkter.

B&W’s øretelefoner er behageligt anderledes designet end Apples Airpods. Her er det Pi5 S2 modellen. (Foto: Bowers & Wilkins)

Det betyder blot, at Bowers & Wilkins Pi7 S2 og Pi5 S2 ikke er helt ny-udviklede fra grunden. Antallet af forbedringer ser dog bestemt ud til at være interessante.

Det mest praktiske er nok, at begge øretelefoner nu kan spille i fem timer på en batteri-opladning. Det er en time længere end forgængerne.

Lægger man sine Pi5 S2 eller Pi7 S2 øretelefoner i den medfølgende bæreæske, når de ikke er I brug, øges den totale spilletid til henholdsvis 24 og 21 timer. Opladningen sker trådløst.

Til gengæld ser hurtig-optankning ud til at være den samme: 15 minutters opladning giver to timers ekstra spilletid, lover B&W.

Meget smart kan bæreæsken til Pi7 S2 forbindes trådløst til eksterne lydkilder. Det kan f.eks. være flyenes Inflight underholdning eller lufthavnes besked-systemer. Den feature er ikke ny hos B&W, men ikke desto mindre ret unik og vældig praktisk.

B&W Pi7 S2. (Foto: Bowers & Wilkins)

Bowers & Wilkins oplyser, at man samtidig har forbedret antennerne i de nye øretelefoner. På den måde øges Bluetooth rækkevidden til 25 meter.

Den største forskel på Pi7 S2 og Pi5 S2 er lydkvaliteten:

Den dyrere Pi7 model kommer således med aptX superlyd med streaming i 24 bit og 48 kHz, hvis man har andre audio-enheder, som kan håndtere denne kvalitet.

Pi7 S2 kommer også med hele fire drivere – højttaler-enheder – på 9,2 mm i diameter. De støttes af Bowers & Wilkins’ egen digitale signal processor (DSP).

De billigere Pi5 S2 må “nøjes med” lyd i cd-kvalitet og almindelige aptX kredsløb som på de fleste andre øretelefoner i de dyrere prisklasser.

Bæreæsken til Pi7 S2 kan forbinde sig trådløst til eksterne lydkilder som f.eks. flyenes Inflight underholdning eller besked-systemer i lufthavne og banegårde. (Foto: Bowers & Wilkins)

Begge Bowers & Wilkins øretelefoner er forsynet med aktiv støjreduktion (ANC), men igen er systemet mere avanceret på Pi7 S2 modellen.

Her kan ANC automatisk overvåge lydkulissen omkring øretelefons-bæreren og justere lydniveau og tonekontrol til at opnå, hvad B&W kalder ”the best possible, uninterrupted listening experience.”

Endelig skal Pi7 S2 rumme en ekstra og tredje mikrofon i hver øreprop, hvilket nok vil gøre den bedre til håndfri telefon-samtaler end lillebror.

Både Bowers & Wilkins Pi5 S2 og Pi7 S2 er tilgængelige I dag via HiFi Klubben. De koster henholdsvis 1.849 og 2.999 kroner….

Pi5 S2 fås i cloud-lysegråt, storm-mørkegråt, forårs-lilla eller sage-grøn udgave. Pi7 S2 kan købes i satin-sort, kanvas-hvid eller midnats-blå….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus på vej med ny Concept Phone