Brug LEGO på skrivebordet

Dansk it-branche rider på en bølge

(Foto: Studio Republic / Unsplash)

Det er aldrig gået bedre med den danske it- og tele-branche end lige nu.

Omsætningen vokser, og en tredjedel af indtægterne kommer fra eksport.

Aldrig før har så mange haft job i branchen – 106.398 på fuld tid for at være præcis. Det er 6.671 flere end i 2021.

Det lyder flot, men bag tallene ligger, at de danske it- og televirksomheder sagtens kunne beskæftige mange flere.

(Infografik: Danmarks Statistik)

 

84,5 procent af dem fortæller, at mangel på de rette it-kompetencer fortsat er den største udfordring for deres vækst. Havde de folkene, kunne de tjene mange flere penge.

I omkring en tredjedel af tilfældene har virksomhederne helt opgivet af få fat i de dygtige it-konsulenter, programmører og system-udviklere, de har stillinger til.

Med andre ord. Gå efter en uddannelse i it, hvis I vil have en fremtid i et branche, der bare vokser og vokser i disse år

Ifølge helt ny tal fra Danmarks Statistik steg omsætningen i tredje kvartal af 2022 med flotte 13,4 procent i forhold til samme periode i 2021.

(Infografik: Danmarks Statistik)

I august, september 2022 hentede de 80,2 milliarder kroner i omsætning. Det er næsten 10 milliarder kroner flere end året før.

Desværre er øget omsætning ikke nødvendigvis lig med flere penge på bundlinien:

Ligesom resten af det danske erhvervsliv har it- og tele-virksomhederne været under pres fra stigende energi-priser, logistiske udfordringer, inflation og højere renter:

”De høje omsætningstal kan være et tegn på, at virksomhederne var nødt til at hæve deres priser for at kunne følge med de stigende omkostninger,” konstaterer Natasha Friis Saxberg. Hun er administrerende direktør for IT Branchen.

(Infografik: Danmarks Statistik)

”Derfor skal vi nok passe på med at åbne champagne-flaskerne. I hvert fald ikke, før vi begynder at se årsregnskaber for 2022 fra de større danske it-selskaber,” fortsætter hun.

Tallene fra Danmarks Statistik afslører også, at det langt fra kun er danskere, der skaber omsætningen i den danske it- og telebranche.

Produkter og tjenester til en værdi af 26,8 milliarder kroner blev eksporteret i tredje kvartal af sidste år. Det svarer til en tredjedel af den samlede omsætning.

Dermed kommer den danske it-branches samlede eksport i de tre første kvartaler af sidste år op på 78,4 milliarder kroner. Det er 8,7 procent højere end i de første ni måneder af 2021…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug LEGO på skrivebordet