Så meget er en brugt mobil værd

Spotify fyrer 600

(Foto: Cottonbro Studio / Pexels)

Fyrings-runderne hos verdens store tech- og internet-virksomheder fortsætter.

Efter Microsoft, Google, Amazon, Meta og Salesforce stiller den svenske musik-streaming tjeneste Spotify sig op i rækken af arbejdsgivere, som skal skære ned.

Det præcise antal medarbejdere, der skal fyres, oplyser Spotify ikke. Kun, at der er tale om seks procent.

I den seneste børsmeddelelse havde Spotify 9.800 ansatte, så de seks procent må svare til omkring 600 folk.

Ligesom hos Google forleden dag tager Spotifys topchef og stifter Daniel Ek det fulde ansvar for fyringerne, som blev meddelt i en email til alle ansatte her til formiddag.

Alle de berørte ansatte vil få i gennemsnit fem måneders løn betalt plus sundheds-forsikring, ferier til gode og hjælp i forbindelse med immigrations-problemer.

Mange af Spotifys ansatte kommer fra andre lande og kunne komme i problemer, når de nu stod arbejdsløse i det land, hvor de var ansat.

De fleste af Spotifys folk har arbejdet i USA med streaming-tjenestens hjemland Sverige på andenpladsen. Spotifys tredje-største kontor ligger i Storbritannien.

Flere læsere har spurgt, om Apple så bliver den næste tech-gigant, som kaster sig over en masse-fyring?

Næppe. Til forskel fra alle de andre nævnte virksomheder i denne artikel, har Apple været meget forsigtig med at hyre ekstra folk under Corona pandemien.

I den periode skød omsætningen i vejret, men tabte så luft da verden blev normal igen bagefter. Folk var tilbage på kontoret og havde ikke brug for en ny laptop.

Spotify var også en af dem, der levede højt på Corona. Streaming-tjenestens medarbejder-stab voksede således fra 6.617 i 2021 til 9.800 året efter….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget er en brugt mobil værd