Denne robot-vovse er billig

Så meget er en brugt mobil værd

(Foto: Gizchina / Weibo)

Normalt tænker de fleste på biler, når der tales om brugtværdi og, hvor mange procent en bil har tabt efter blot et år.

Nogle biltyper mister allerede 30 procent af deres værdi, når de køres ud af forhandlerens demorum med den nye ejers nummerplader på.

I takt med, at flere og flere køber brugte og/eller renoverede smartphones, bliver det også relevant at kigge på, hvad en ”second hand” mobil er værd. Det samme gælder brugte tablets smartwatches og spilkonsoller.

Det har analysefirmaet SellCell gjort ved at sammenligne priserne på produkter fra Samsung, Apple. Motorola, OnePlus og Google med et års mellemrum.

Resultaterne vil sikkert overraske mange. Mobiltelefoner taber således mellem 44 og 90 procent af deres værdi allerede efter ét år.

iPhone telefoner fra Apple holder priserne bedst som brugt. (Foto: Victor Serban / Unsplash)

SellCell gør opmærksom på, at værdi-faldene kan variere fra land til land. Desuden finder man de største dyk i priserne i mobil-modeller, der har været en fiasko.

Overordnet set holder Apple iPhones deres værdi bedst:

En Apple iPhone 13 Pro Max, der blev købt i december 2021, mistede 44,6 procent af sin udsalgspris et år senere.

Også relativt nye iPhones taber i værdi hurtigt: En iPhone 14 Pro Max, der blev købt i september sidste år, kostede allerede 31,2 procent mindre som brugt ved juletid. En standard iPhone 15 tabte 37,5 procent.

Hos Samsung er værditabet noget højere:

Sonys PlayStation er den spillekonsol, der taber mindst i værdi. (Foto: Hello I’m Nik / Unsplash)

En Galaxy S22 5G, der var købt i begyndelsen af 2022, havde tabt 63,6 procent af sin værdi i december.

Knap så galt ser det ud med S22+ modellen, der kan nøjes med en værdi-forringelse på 61,8 procent, mens Galaxy S22 Ultra mistede 58,9 procent.

Lidt interessant er det at se, om de mere specielle folde-telefoner hos Samsung taber hurtigere værdi end standard-modellerne. Sådan er det normalt med sportsvogne versus normale personbiler.

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet hos Samsung: En Galaxy Z Flip årgang 2021 købt i december 2022 tabte 52,7 procent i værdi. Den dyrere Z Fold 57,3 procent.

Værditabet på en OnePlus smartphone ser ud til at ligge på niveau med Samsung, hvis man kan stole på tallene fra SellCell:

Selvom Samsungs Galaxy Z foldetelefoner er et niche-produkt, holder de priserne ganske godt. (Foto: Onur Binay / Unsplash)

Analytikerne har dog ikke sammenlignet med 2022 OnePlus telefoner som model 10, men med de ældre OnePlus 9 og 9 Pro fra 2021. I december var de to faldet henholdsvis 80,1 og 79,3 procent i brugt værdi

Når det gælder tablets, holder Apple igen sin værdi bedst. En iPad Pro 11 3rd Generation faldt ”kun” 56,7 procent i værdi fra december til december.

Igen er tabet meget større hos Samsung. En Galaxy Tab A7 Lite fra 2021 kostede brugt 86,9 procent mindre end et år senere.

Fortsætter vi også i smarte ure, klarer Apple Watch Series 7 i 45 mm aluminium sig med et værdi-dyk på 71,2 procent på 12 måneder.

Her sammenligner SellCell dog med et to år gammelt Samsung Watch 3 i 45 mm hus. På 24 måneder har det tabt 95,6 procent af sin oprindelige værdi.

Til sidst en lille oversigt og populære spillekonsollers værditab på et år:

  1. Sony PlayStation 5 – minus 25 procent
  2. Microsoft Xbox Series X – minus 36 procent
  3. Nintendo Switch – minus 43,3 procent
  4. Microsoft Xbox Series S – minus 53,3 procent
  5. Nintendo Switch Litew – minus 65 procent

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne robot-vovse er billig