EU truer med at forbyde TikTok

Denne robot-vovse er billig

(Foto: MINTiD)

Gennem årene har vi set mange forskellige forsøg på at gøre robot-teknologi lettere tilgængelig for almindelige mennesker.

I øjeblikket er det vel robot-støvsugere og -plæneklippere, som er kommet tættest på det mål.

Menneske-lignende robotter eksisterer dog stadig mestendels science-fiction film, selvom Hondas Asimo eller Softbanks Pepper har fået meget omtale af deres arbejde med bl.a. at hjælpe passagerer rundt i store lufthavne.

(Foto: MINTiD)

Det andet store område har været de mere personlige robotter. Først og fremmest illustreret af Sonys berømte Aibo vovse.

Den lille beagle-lignende robot har været solgt igennem mange år, men desværre altid til priser som har forhindret den helt store udbredelse.

Måske den nye Dog-E kan ændre på den stilstand. Den lille robot-hund med kunstig intelligens ombord skal nemlig sælges til priser fra kun 80 dollars eller ca. 550 kroner.

Vovse-robotten styres og oplæres ved hjælp af en app å¨på mobiltelefonen. (Foto: MINTiD)

Bag Dog-E står et firma med det dansk-klingende navn MINTiD. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, ligger det dog i Kina.

Ligesom Aibo kan Dog-E lære tricks, genkende sin ejer, føle ejerens nærhed og lytte til hans eller hendes stemme-kommandoer.

Robot-vovsen styres normalt via en app på mobiltelefonen, men kan selvfølgelig også futte rundt i boligen.

Den kommunikerer via en såkaldt POV – Persistence Of Vision – teknologi. Den viser ikoner og korte beskeder på et display anbragt på hundens logrende hale eller via de to små skærme, der erstatter hundens øjne.

Dog-E kan vise, når den er trist eller keder sig. Den kan også vise glæde, har brug for at lege eller er sulten. I sidstnævnte tilfælde har robottens batteri brug for en opladning ved stikkontakten.

Den skægge robot kan forudbestilles online til en særpris på 80 dollars. Levering skal efter planen ske til november….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EU truer med at forbyde TikTok