3 har fået 45.600 nye kunder

Musikken spiller lodret

(Foto: CoolGeek)

De fleste pladespillere er beregnet til at stå vandret og solidt. Helt vandret faktisk, for den mindset afvigelse kan påvirke musik-gengivelsen, når den lille diamantnål skal grave tonerne fra rillerne i vinylskiven.

Design-firmaet CoolGeek fra Hong Kong mener imidlertid, at LP’er og singles sagtens kan afspilles lodret, bare teknikken tager hensyn til de ændrede forhold.

Det gør den i den nye VS-01 grammofon, som mange vil se som stuens nye og dekorative møbel. Samtidig får man også en mere visuel oplevelse, når en vinylplade afspilles.

Designet på CoolGeek VS-01 er klart retro-inspireret med store runde betjenings-knapper. Det hele er et all-in-one musik-anlæg med integreret 2 gange 30 watt forstærker, to diskant-højttalere og en centralt placeret bas-mellemtone enhed.

(Foto: CoolGeek)

 

Moderne toner slås an, når man bruger pladespillerens integrerede Bluetooth. Så kan man uden problemer koble trådløse højttalere eller hovedtelefoner på VS-01.

Dertil kommer en linie-udgang, der kan bruges til at forbinde grammofonen til et eksternt Hi-Fi anlæg. Endelig kan nyheden også bruges som Bluetooth højttaler for f.eks. en mobiltelefon.

Naturligt nok har CoolGeek gjort noget ekstra ud af pladespiller-delen i VS-01. Den skal jo trods alt bryde tyngdeloven og spille musikken lodret i stedet for normalt vandret.

Indendørs sidder en kraftig og elektronisk styret motor fra Nidec, der roterer med enten 33 eller 45 omdrejninger i minuttet.

CoolGeek pladespilleren fås i flere glade farver. Desuden medfølger fem forskellige plademåtter med tryk, som får grammofonen til at ligne et lille kunstværk. (Foto: CoolGeek)

Selve vinylskiven spændes fast med en klods, inden tonearmen af kulfiber sænker sin dansk-producerede Ortofon OM 5E pickup ned i rillen. Betjeningen er fuld-automatisk.

Selve grammofonens chassis sidder på koniske og vibrations-dæmpende fødder. De arbejder sammen med to yderligere dæmpe-systemer, som skal holde vibrationer udefra langt fra pick-up nålen.

CoolGeek er langt fra den eneste lodret spillende grammofon, jeg har set, men det er helt sikkert den mest farverige og retro-inspirerede.

Derfor kan VS-01 sagtens gå hen og blive et hit, når CoolGeek i øjeblikket søger finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til sig selv formedelst en særpris på 599 dollars eller ca. 4.100 kroner. Levering af den utraditionelle pladespiller skal efter planen ske til marts….

(Foto: CoolGeek)

(Foto: CoolGeek)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 har fået 45.600 nye kunder