Danmark dygtig til gadget-genbrug

Større lyd fra tv-apparatet

(Foto: JBL)

Når tv-apparater bliver tyndere og tyndere og snart ikke har en ramme omkring displayet, bliver der ikke meget plads til overs til højttalere.

Nogle få tv-fabrikanter forsøger sig med at lade selve skærmen fungere som højttaler-membran, men langt de fleste satser på, at køberne investerer i separate soundbarer og ekstra højttalere, der kan give en rumlig surround sound som ledsagelse til billederne på skærmen.

Her ser den amerikanske højttaler-gigant JBL et stort marked, som man nu fylder ud med sin hidtil mest ambitiøse sound.

JBL Bar 1300 hedder nyheden, der indeholder både Dolby Atmos og DTS:X til at skabe den ægte biograflyd hjemme i stuen.

(Foto: JBL)

I det slanke højttaler-rør sidder et 15-kanals lydsystem med hele seks opad-rettede enheder, som kan fungere i en 11.1.4 opsætning.

Dertil kommer en separat trådløs subwoofer med 10 tommers bas, så hele systemet kan levere 1.170 watt. Det må være alt rigeligt til de fleste danske stuer.

Nok så smart er, at de to yderste ender af JBL Bar 1300 kan klikkes af og fungere som batteri-drevne sidehøjttalere i et surround system.

De placeres f.eks. bag ved lytterne i sofaen og kommunikerer trådløst med den centrale soundbar under tv-skærmen.

(Foto: JBL)

I forbindelse med netop tv kan det være en fordel, at Bar 1300 er udstyret med den såkaldte PureVoice teknologi fra JBL’s moderselskab Harman.

Teknologien skal hjælpe med at gøre stemmer mere klare og tyde, selvom lydeffekter blander sig med filmen eller computerspillets vokale dialoger.

Via JBL’s medfølgende One App og Wi-Fi netværket kan man bruge enten Apple AirPlay 2, Amazons Alexa MRM og Googles Chromecast.

Herfra er der så direkte adgang til over 300 streaming-tjenester online med f.eks. musik, podcasts og internet-radio. Bar 1300 kan jo også bruges til andet end tv, film og spil.

Den nye soundbar i topklasse vil komme til salg via www.jbl.com fra februar. Priser bliver 10.999 krpner…

JBL Bar 1300 er tilgængelig for DKK 10.999,00 på JBL.com fra februar 2023….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark dygtig til gadget-genbrug