Aurora forlænger livet i køleskab

3-D uden briller

 

(Foto: Asus)

Normalt kræver 3-D, at tilskuerne har specielle briller på. Ligegyldigt, om de sidder i biografen eller derhjemme foran deres pc.

For et par år siden lancerede den taiwanesiske pc-gigant Acer en gamer-laptop, der takket være en speciel skærm gjorde det muligt at kaste sig over 3-D spil uden at have briller på. Man skulle blot sidde i en bestemt afstand foran displayet for at opleve dybde-effekten.

Jeg ved ikke, om Acer har haft succes med at sælge sin 3-D pc i større antal. I hvert fald fik den masser af omtale, da den kom frem og siden opdateret i nye versioner.

(Foto: Asus)

 

Nu ser Acer ud til at få støtte til sine ideer fra Taiwans anden store pc-fabrikant Asus. Her kaldes teknologien for Asus Spatial Vision, og den er ikke kompatibel med Acers. Altså snarere en konkurrent end en ven.

Asus har netop lanceret teknologien på sin Asus ProArt StudioBook 16 3D OLED Laptop. Et laaangt navn for at fortælle, at nyheden er den første laptop på markedet med både OLED skærm og 3D-mulighed.

I praksis har Asus anbragt et linse-formet 3D filter foran det flotte display på 16 tommer og flot Quad HD opløsning på 3.200 punkter. Med 120 Hz er skærmen samtidig hurtig nok til at kunne vise selv krævende computerspil. Også uden 3D.

(Foto: Asus)

Det specielle ”lenticular” filter hos Asus sørger for, at brugerens to øjne ser to forskellige billeder på samme tid. Det er tricket, som får tilskueren til at se billederne som 3D. Også i forbindelse med nye film som f.eks. ”Avatar – The Way of Water.”

For at forstærke effekten har Asus anbragt et avanceret sæt kameraer i toppen af skærmen. De følger brugerens bevægelser og sørger for, at billedet bliver ændret i ”real time.” Seeren får 3D effekten, ligegyldigt hvordan han eller hun flytter sig foran laptoppen.

Asus er dog også klar over, at langt fra alt egner sig til at blive set i 3D. Derfor kan filtret slås fra, når man f.eks. læser tekster eller surfer på internet. Skærmens fornemme OLED kvalitet fortsætter heldigvis uden 3D.

Selve Asus ProArt StudioBook 16 3D OLED er i sig selv en topklasse laptop i den dyre klasse. Dens motor er således Intels seneste nye Core i9-12980HX af 13. generation.

Den assisteres af et Nvidia GeForce RTX 4070 grafikkort og Asus’ egen IceCool Pro teknologi til at holde elektronikken kølig. Den indeholder bl.a. flydende metal og skal være meget effektiv

Topklassen understreges også af, at laptoppen fås med op til 64 GB hurtig DDR5 RAM og et SSD-lager på hele 8 TB. Det er mere end på mange store servere.

(Foto: Asus)

Asus nyheden kommer også med Dolby Vision og Dolby Atmos, som kan sikre surround sound. Atmos er koblet sammen med en digital Smart Amplifier, der leverer 3,5 gange højere lydtryk end normalt på en laptop.

Endelig har laptoppen et pænt stort 90 Wh batteri og lever op til de militære MIL-STD-810H standarder.

Med andre ord kan den tåle både stød, fald, vand, støv og store temperatur-udsving. Hvem der ellers vil udsætte sin dyre spil-computer for den slags.

Det eneste, Asus endnu ikke vil afsløre, er prisen. Den bliver nok høj, når laptoppen med 3D skærm dukker op i andet kvartal….

(Foto: Asus)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aurora forlænger livet i køleskab