Bærbar lyd i topklasse

Bill Gates bruger Samsung telefon

(Foto: Gizchina / Weibo)

En af klodens mest berømte og i øvrigt rigeste tech-mennesker har fået sig en ny smartphone.

Bill Gates stiftede Microsoft og var i flere årtier topchef for verdens største softwarehus. I dag bruger han sine mange milliarder på velgørende formål som f.eks. at bekæmpe folke-sygdomme og klima-forandringer.

Men bare fordi man stadig har tætte forbindelser til Microsoft, behøver ens mobiltelefon vel hverken at komme fra Microsoft eller bruge Windows styresystemet.

Mange ville jo nok gætte, at Gates gik rundt med en Microsoft Surface Duo telefon i lommen. Men nej: Gates har for nylig fået en Samsung Galaxy Z Fold 4 klaptelefon.

Det afslører han på det sociale medie Reddit, hvor han har deltaget i en AMA – Ask Me Anything – session. Her svarede han på alt mellem himmel og jord, som Reddit brugerne spurgte om.

Bill Gates bruger en Samsung Galazy Z Fold 4 telefon i det daglige < også til f.eks. email og videomøder. (Foto: Samsung)

Bill Gates afslørede også, at han tidligere havde brugt en Galaxy Z Fold 3 telefon. At den nu er blevet opgraderet til den nyere Fold 4, skyldes, at han er gode venner med Samsungs vice president.

Han havde foråret ham den nye mobil, fordi verdens måske mest kendte tech-person da ikke kunne gå rundt med en gammel telefon.

Selvom Samsung bruger Googles Android styresystem på sine telefoner, er der fortsat et tæt samarbejde mellem sydkoreanerne og Microsoft.

Samsung bruger Windows på sine laptops og udstyrer sine dyrere smartphone-modeller med flere Microsoft apps. Gates fortæller selv, at han mest bruger Microsoft Outlook som mail på sin Samsung telefon.

Nok så interessant er en anden Gates udmelding i spørge-timen på Reddit: Han bruger i det daglige kun en Windows laptop og så Galaxy Z Fold 4 mobilen – ingen tablet.

Når Samsung telefonen er klappet op, sidder man med et så stort touch-display, at man ikke har brug for en tablet.

Microsoft har ikke den store succes med sin Surface Duo 2 telefon. Den har to separate skærme indvendigt og ikke nogen udvendig. Desuden er den lidt “beystsvag” i sammenligning med Samsungs foldemobiler. (Foto: Microsoft)

Spændende bliver det så, om Bill Gates vil eller skal skifte over til Microsoft, når en ny udgave af Surface Duo dukker op senere i år.

Den nuværende Surface Duo har aldrig været en sællert. Mange mener også, at virker forældet med to separate skærm end én stor og bøjelig, som Samsung har stor succes med.

De seneste rygter vil vide, at Microsoft har droppet en Surface Duo 3, som skulle være lanceret her i foråret.

I stedet har Microsoft sat udviklingen i gang på en Surface telefon med fleksibelt display a la Samsungs Galaxy Z Fold og Z Flip. De første prototyper skal være under afprøvning.

Det rygte ville Bill Gates dog hverken be- eller afkræfte hos Reddit.

Faktum skal dog være, at den næste Microsoft telefon – hvad end den skal hedde mere end Surface – får to displays.

Google er også på vej med en Pixel Fold. Den skulle egentlig være kommet her til foråret, men ser nu ud til at blive flyttet til engang i efteråret. (Foto: Gizchina / Weibo)

Det store indre display er fleksibelt og kan bøjes ligesom hos Samsung. Det andet og mindre sidder på ydersiden og skal bruges til hurtige informationer og funktioner, der ikke kræver, at telefonen skal klappes op.

At droppe sit hidtidige Surface Duo design er uden tvivl det rigtige at gøre for Microsoft. Ellers kunne giganten let rende ind i nok en mobiltelefon fiasko.

Dem har Microsoft haft flere af gennem historien – f.eks. ved at købe Nokias smartphone division i 2014. Senere forsøg på at lancere et Windows Phone styresystem i konkurrence med Apples iOS og Googles Android løb også ud i sandet.

Spørgsmålet er så, om Microsoft ikke allerede er for sent ude med en egen folde-mobil.

Samsung sidder i øjeblikket solidt på markedet, men får flere og flere rivaler. Motorola og Huawei er allerede på markedet, mens kinesiske mærker som Vivo og OPPO er på vej.

Det samme er Google med en Pixel Fold, som vi nok får at se her til foråret. Hvornår Apple ruller ud med sin længe ventede iPhone Fold, er til gengæld stadig et spørgsmål….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bærbar lyd i topklasse