Apple på vej med AirPods Lite

IKEA bliver bedre til klima

(Foto: IKEA)

 

Siden sommeren 2021 sælger IKEA den elektroniske luftkvalitets-måler VINDRIKTNING.

Til kun 89 kroner kan man ikke forvente de store ting. VINDRIKTNING kan da heller ikke andet end lyse i grønt, gult og rødt, alt efter hvor forurenet luften er i det lokale, den dekorative dims er opstillet.

Meget kunne tyde på, at IKEA nu er på vej med en storebror.

VINDSTYRKA kommer med et detaljeret display a la stuens digitale vejrstation og skal samtidig kunne forbindes til den smarte boligs netværk af apparater og gadges.

(Foto: IKEA)

Den nye VINDSTYRKA kan kobles trådløst til IKEA’s DIRIGERA hub og derfra med med møbelgigantens forskellige smarte lamper osv.

Da den nyeste udgave af IKEA Dirigera er kompatibel med den nye fælles Matter standard, vil VINDSTYRKA også kunne fungere med smarte gadges fra f.eks. Philips Hue, Google, Apple Home Kit, Samsung, Lidl og Amazon.

I samme øjeblik, at den nye VINDSTYRKA er forbundet med DIRIGERA hubben, vises luftkvaliteten både på klima-målerens display og i Home Smart app’en.

VINDSTYRKA nøjes dog ikke med at advare i tre simple farver. Displayet viser også luftens koncentration af bittesmå PM 2.5 partikler.

IKEA tilbyder bl.a. sin STARKVIND luftrenser integreret i dette bord. (Foto: IKEA)

Holder den sig mellem 0 og 35 µg/m³ viser en skala grøn. Ved et niveau mellem 35 og 120 µg/m³, skiftes til gult, mens alt over 120 µg/ m³ får en rød lampe til at blinke.

Derudover viser VINDSTYRKA displayet luft-temperatur og luft-fugtighed. Skærmens lysstyrke kan indstilles i tre trin, alt efter hvor dominerende man iinønsker klima-måleren at være i lokalet.

Hvor den nuværende IKEA VINDRIKTNING måler må nøjes med at kunne styre en enkelt STARKVIND luftrenser, skal den kommende VINDSTYRKA kunne kontrollere flere ad gangen.

STARKVIND tilbyder IKEA som enten et frit-stående apparat eller indbygget i et sofabord. En sjov idé i øvrigt.

Den nye VINDSTYRKA klima-måler styres fra IKEA’s Home Smart app på mobiltelefonen. (Foto: IKEA)

Den nye klima-måler optræder endnu ikke på IKEA’s hjemmeside, så jeg kan hverken sige noget om pris eller leverings-tidspunkt.

Til gengæld kan jeg fortælle, at hverken USB-C kabel til opladning af det indbyggede batteri eller en ladeblok følger med i prisen.

Dem skal man betale ekstra for, hvis man da ikke allerede har kabel og blok liggende fra andre apparater som f.eks. en gammel mobiltelefon. De kan så genbruges til formålet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple på vej med AirPods Lite