Ægte surround sound til spil

Sådan har du aldrig set et tv før

(Foto: DisplaceTV)

Selvom mange tv-fabrikanter reklamerer med, at deres nye apparater kan fungere trådløst via Bluetooth eller Wi-Fi, kan ingen af dem fungere helt uden kabler.

Alle har f.eks. en strømledning hen til stikkontakten. Desuden bruger de fleste fortsat en ledning til tv-boksen eller til fiberkablet udefra.

Nystartede Displace TV reklamerer nu med, at man har udviklet det første tv-apparat uden en eneste ekstern ledning. Det nye 4K tv på 55 tommer har heller ikke en eneste port.

Hemmeligheden ligger bl.a. i, at Displace TV kører på batteri. Noget, som man ellers kun kender fra bittesmå bærbare fjernsyn.

Man kan sætte to eller flere DisPlace tv-skærme på hver 55 tommer op ved siden af hinanden. Ved hjælp af sin trådløse teknologi vil DisPlace automatisk fordele billedet. (Foto: DisplaceTV)

Displace udnytter imidlertid de store teknologiske fremskridt, der er sket i batterier til elbiler.

Derfor kan tv-apparatets indbyggede batteri køre i en hel måned på en opladning, så længe man ikke har sit tv tændt mere end seks timer i døgnet.

Displace indfører samtidig et eget system til hurtig udskiftning af batteriet. Systemet er ”hot-swappable”, så tv’et kan køre videre, mens batterierne fyldes op en for en i de medfølgende ladestation.

Hvad der lyder nok så opsigtsvækkende er, at Displace har udviklet et supertyndt 4K tv på 55 tommer, der kun vejer ni kilo. På den måde kan man let bære sit store tv fra rum til rum eller fra bybolig til sommerhus.

Batteri-modulerne i DisPlace kan udskiftes, mens tv’et kører. (Foto: DisplaceTV)

Det betyder samtidig, at tv’et kan placeres på væggen uden store og kraftige beslag, som man normalt ser på markedet. I stedet kan man aktivere en slags vakuum, der får tv’et til at klistre sig til overfladen bag apparatet.

Denne “opklæbning” gør det også muligt at sætte flere DisPlace tv op ved siden af eller over hinanden. Gør man det med to, får man pludseligt en skærm på 110 tommer.

Hvad der lyder endnu mere utroligt er, at man skal fordoble skærmens opløsning ved at sætte to sammen – altså fra 4K til 8K med to tv eller 16K med fire. Det vil jeg dog se, før jeg tror på det

Lidt mere jordnært er, at Displace synes, at traditionelle remotes eller apps på mobilen er forældede. I stedet styres det nye tv med brugerens stemme og håndbevægelser. Alternativt er der en lille del af skærmen, som er touch-følsom og fungerer som displayet på en telefon.

Hvis man skulle have flere Displace tv i husets forskellige rum, vil det nye fjernsyn flytte tv-kanal og andet indhold automatisk med brugeren, efterhånden som han eller hun bevæger sig rundt i lokalerne.

Dette kan lade sig gøre, fordi Displace indbygget små videokameraer i sine tv. De holder bl.a. øje med, om der er aktivitet foran skærmen og kan desuden bruges som webcams til video-chat,

Det hele lyder som et tv fra fremtiden eller en science-fiction film. Ingenlunde.

DisPlace har officiel verdens-premiere på CES 2023 udstillingen, der foregår i Las Vegas lige nu. I butikkerne skal det spændende tv så dukke op til december. Først i USA og så Europa senere.

Hvad prisen skal være til den tid, vil Displace ikke afsløre. Interesserede kan dog allerede nu reservere et eksemplar til sig ved at lægge 299 dollars eller ca. 2.100 kroner som depositum….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ægte surround sound til spil