LG tv bliver mere intelligente

Ægte surround sound til spil

(Foto: JBL)

Markedet for headsæt og øretelefoner til gaming-folket er stort og stærkt befolket af mere eller mindre kendte mærker med tilbud i alle prisklasser.

Den bedste måde at markere sig i dette kaos er at opfinde og udvikle nye features, som ingen af rivalerne har. Det, der på nydansk hedder USP’er eller Unique Sales Points.

Hos JBL er denne enestående detalje, at firmaets nye headsæt til Xbox og PlayStation brugere indeholder ”QuantumSPATIAL 360 Immersive Audio.”

(Foto: JBL)

 

Bag de fine ord gemmer sig en teknologi, der følger lytterens hoved-bevægelser. Systemet vil således holde front og center af lydbilledet samme sted, uanset hvordan man drejer, sænker eller løfter sit hoved.

Desværre tilbyder JBL kun denne gimmick i sin dyreste model. Den hedder Quantum 910 X/P og koster 2.300 kroner i både udgaven til Xbox og til PlayStation.

Der er tale om klassiske ”over ear” hovedtelefoner, som også fungerer med spil på pc’en. De har aktiv støj-reduktion (ANC) og store drivere – højttaler-enheder – på 50 millimeter. Lydkvaliteten skal være ægte Hi-Res Hi-Fi.

De nye avancerede JBL 910 X/P hovedtelefoner matcher de traditionelle Xbox og PlayStation farver. (Foto: JBL)

Mikrofonen sidder på en ”boom” foran ansigtet og er udstyret med filtre mod både ekko og uønsket støj. Mikrofonen slukkes ved at skubbe boom-holderen en opad.

JBL har en hel stribe nye gaming headsæt til færre penge, men ingen under 1.000 kroner. Det skyldes bl.a, at alle indeholder JBL’s Quantum Surround.

Den leverer syv kanaler plus en central bas – 7.1. Hvis spillene også støtter teknologien, kan man forvente noget af en oplevelse med hensyn til lydsiden.

JBL har gjort sine nye trådløse Quantum TWS Air øretelefoner ekstra fleksible ved at levere dem med en dongle, så man kan forbinde lydkilder uden Bluetooth. (Foto: JBL)

Ud over det dyre Quantum 910 X/P headsæt virker også JBL’s nye trådløse JBL Quantum TWS Air øretelefoner særligt interessante.

De indeholder nemlig en gaming dongle med USB-C stik, så man kan forbinde dem med lydkilder, der ikke selv har Bluetooth.

Øretelefonerne rummer 6,8 mm drivere og fire mikrofoner – to i hver. Aktiv støjreduktion er dog ikke inkluderet i denne prisklasse.

TWS Air fungerer sammen med pc, Mac, PlayStation, iPhone og Android telefoner samt Nintendo Switch, men ikke med Microsoft Xbox konsoller.

De kan køre i otte timer på en batteri-opladning og 16 ekstra, hvis man husker at lægge dem i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug.

Når Quantum TWS Air dukker op til sommer, skal de koste 100 dollars. En dansk pris er endnu ikke offentliggjort.

Det virker umiddelbart billigt i sammenligning med direkte konkurrenter på markedet….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG tv bliver mere intelligente