Disse telefoner købte vi i december

Google øger sikkerhed i Chrome

(Foto: Photomix Company / Pexels)

Googles Chrome er den langt mest udbredte web-browser, hvilket selvfølgelig lægger et ekstra ansvar på Google.

Når man fører så klart foran rivaler som Microsoft Edge, Apple Safari eller Mozilla Firefox, bør man også være den mest sikre browser. Farer, risici og cyber-kriminelle flokkes jo på internet.

Googles næste opdatering af Chrome – version 111 – kommer til marts. Den ventes at blokere alle usikre aktiviteter inklusive både besøg på ikke-HTTPS-kompatible og downloads af filer og billeder.

Dermed giver Google sin browser-sikkerhed et ekstra nøk. Den nuværende Chrome version 94 arbejder som udgangspunkt ”HTTPS Only”, når det gælder besøg på hjemmesider. En feature, som flere af konkurrenterne havde længe før Google.

Samtidig får brugeren en advarsel på skærmen, at han eller hun er på vej ind på en webside, der ikke støtter den sikre HTTPS protokol.

Den nye udvidelse dækker så også fil-downloads: Hvis Chrome opdager, at et dokument, man vil hente ned fra nettet, indeholder den usikre HTTP-protokol, vil downloadet straks blive blokeret.

Dette tiltag kan få meget større betydning, end de fleste måske tror. Det omfatter nemlig ikke kun downloads fra ikke-HTTPS kompatible og usikre hjemmesider, men også sider der re-dirigerer usikre filer.

Ligesom i den nuværende version af Chrome vil man også i den nye kunne bede browseren om at fjerne sin blokade af hjemmesider og fil-downloads. Det skal man dog gøre selv og manuelt….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse telefoner købte vi i december