Foldemobiler boomer i 2023

Bedre tv-lyd fra LG

(Foto: LG)

Om et par dage åbner verdens største udstilling for forbruger-elektronik i Las Vegas.

CES Show lever igen op til sit efternavn ”show” og bliver et farvestrålende sammensurium af mere eller mindre vigtige præsentationer – alt fra næste generation elbiler til nye og smarte vækkeure ved siden af sengen.

Nogle af verdens store mærker i genren løfter allerede sløret for deres nyheder flere dage, før CS Show 2023 åbner. På den måde håber de at kunne få noget omtale, inden indboksene hos medier og influencere bliver oversvømmet af mails.

(Foto: LG)

En af dem, der altid er tidligt ude, er den sydkoreanske tv-gigant LG. Det gælder også i år, hvor LG bl.a. har nye hårde hvidevarer, nye tv-modeller og endnu bedre soundbar højttalere på tapetet.

LG’s to nye soundbars SE6 og SC9 ser ikke ud af meget, men det er helt tilsigtet. LG vil nemlig have sine tv-højttalere til at være nærmest usynlige. De må ikke dominere stuens møblement.

Naturligvis integrerer SE6 og SC9 bedst med LG tv-apparater, som de kan kommunikere trådløst med via et såkaldt ”wowcast.” på basis af Wi-Fi.

På dette billede ser man en subwoofer under tv’et, som LG ikke har nævnt i sit materiale. (Foto: LG)

De kan også være fælles om ”WOW Orchestra”, der synkroniserer højttalerne i tv og soundbar, så der skabes bedre dybde, højde og dynamik i lydbilledet.

Hvordan det skal lade sig gøre, fortæller LG ikke så meget om på forhånd. Med de to nye soundbarer indeholder i hvert fald både Dolby Atmos og IMAX-forbedret DTS:X surround sound.

Dertil kommer LG’s egen Triple Sound Technology, der skal puste ekstra dynamik i lydbillede. Den skal samtidig kunne forvandle stereo til en surround sound oplevelse med mange kanaler.

I den forbindelse slår LG også på tromme for sin AI Room Calibration med kunstig intelligens, som kan tilpasse soundbarernes lyd optimalt til møbler, gardiner og vægge i lokalet.

(Foto: LG)

Det skal bl.a. give bedre balance i lydbilledet, levere klarere stemmer fra tv og gøre det nemmere at forstå dialoger i tv-shows og film.

LG bruger samtidig kunstig intelligens (AI) i sin Sound Pro funktion, der automatisk analyserer indholdet i det, man ser på skærmen. Lyden vil derefter blive tilpasset til, om det f.eks. er film, sport, musik, talkshows eller computerspil.

Ifølge LG passer SE6 bedst til mine stuer. Denne soundbar indeholder således fire passive bas-radiatorer til at forstærke baslyden.

Oplysninger om priser og leverings-tidspunkt får vi nok først om nogle dage….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foldemobiler boomer i 2023