Dem droppede Apple i 2022

Fiat er landet i Metaverse

(Foto: Fiat)

Alle taler om Metaverse nu om dage. Facebooks koncept til fremtidens internet, der kombinerer den virkelige og den virtuelle verden.

Foreløbig er vi ikke nået meget længere end til en drøm om fremtiden, som har kostet Facebooks moderselskab Meta enorme milliard-beløb i udviklings-omkostninger.

Desuden er Mark Zuckerbergs formue blevet udhulet voldsomt, så den unge Facebook-opfinder ikke længere er at finde helt oppe i eliten af verdens rigeste mænd.

Meta holder dog fortsat fast I sin drøm, og det lykkes efterhånden at få mange kendte virksomheder med på ideen.

I hvert fald er de begyndt med at eksperimentere med Metaverse, så de ikke falder bagud af dansen, når fænomenet bliver til en virkelighed for alle om nogle få år.

Det seneste eksempel er den italienske bilfabrik Fiat, der er gået flere skridt videre end de fleste andre i Metaverse.

Fiat har ikke bare åbnet en virtuel butik, som man kan beundre på Metaverse. Man kan også rent konkret købe biler I den nye online shop.

Desuden – og det er vigtigt til butikkens succes: Man behøver ikke at tage specielle og klodsede Virtual Reality briller på for at besøge Fiat Metaverse Shop.

Adgangen er fri og åben fra alle smartphones, pc’er, tablets og for den sags skyld også husets tv, hvis det er smart og koblet på internet.

Det har kunnet lade sig gøre, fordi Fiat har allieret sig med Microsoft og Touchcast. De har udviklet en version af Metaverse, der ikke kræver nær så meget hardware som Facebooks.

I første omgang kan man kun beskue en særlig La Prima by Bocelli udgave af den velkendte Fiat 500 i den futuristiske online butik.

Den er ikke engang drevet af en elmotor for at leve op til det mere fremtids-rigtige. Fiat lover dog, at Fiat 500e og de øvrige varianter af den lille charmerende italiener kommer på Metaverse her i begyndelsen af 2023

De vil så kunne beskue bilerne 360 grader rundt på deres skærm. Naturligvis i alle tilbudte farver og modeller.

Til sidst kan de bygge deres helt personlige Fiat 500 via en konfigurator, hvilket der ikke er så meget nyt i.

Det tilbyder også andre bilmærker. Blot ikke så flot og naturtro som i den nye Metaverse butik hos Fiat.

Italienerne har faktisk også lavet en virkelig og håndgribelig version af shoppen. Den er placeret i Lingotto bygningen i Torino, hvor kunder kan få en prøvetur af bilen på taget af komplekset, der nu om dage huser Fiats hovedsæde og administration….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dem droppede Apple i 2022