Når Storm P møder Lenovo

Windows 11 bliver hurtigere

(Foto: Pixabay / Gizchina)

Man kan sige mange ting om Windows, men særlig hurtigt har Microsofts bestseller af et styresystem aldrig været.

Et af problemerne er strukturen i Windows, som både skal være dynamisk og nytænkende og på samme tid været bagud kompatibel med ældre programmer.

Det seneste Windows 11 er heller ikke en hurtigløber, men tilsyneladende har Microsoft nu fundet en vej til at strømline og give styresystemet ekstra fart på.

Microsoft har således kastet sine skarpe øjne på Windows’ File Explorer. Denne vigtige del er bare vokset og vokset gennem årene.

Mange brugere har åbenbart klaget over placeringen af søge-knappen i Windows 11. Derfor foretager Microsoft nu ændringer. Desuden bliver der tre forskellige måder at søge på – via ikon, via knap eller via boks. (Foto: Microsoft)

Explorer har fået mange nye funktioner gennem årene og er også blevet nemmere at omgås på nogle punkter. Omvendt er forsøget på at øge ergonomien gået ud over styresystemets stabilitet og arbejds-hastighed.

Microsofts nye løsning skal være at gøre File Explorer mindre nødvendig for andre programmer – og omvendt. Som situationen er i dag, skal de fleste Windows apps og programmer en tur forbi File Explorer.

De første trin i denne forvandling har Microsoft allerede gjort. F.eks. er den såkaldte Immersive Shell i Windows 11 adskilt fra andre apps siden version 25252 af styresystemet. I praksis betyder det, at start-menuen ikke længere er afhængig af File Explorer.

Ændringen kan synes meget lille, men den er vigtig for fremtiden i Windows 11: Fremover vil størstedelen af styresystemets features køre som separate processorer – helt uafhængigt af hinanden og af File Explorer.

Hvor meget det vil give i øget hastighed, må tiden vise. Men i hvert fald vil de uafhængigt kørende apps sørge for, at hele Windows systemet mister hastighed, når en eller flere af dem crasher….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når Storm P møder Lenovo