Dropper Apple to nye iPhones?

Doodle er (mest) til de små

(Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

De fleste forældre har vel oplevet, at deres børn er rastløse og keder sig. Med det resultat, at de laver dumme streger som f.eks. at tegne på væggene.

Især under Corona pandemien, hvor børn og voksne måtte blive hjemme. Dér var der kun tv, spil og det sædvanlige legetøj at rode med, og det gav slet ikke den interaktive kontakt, som børnene får med andre jævnaldrende.

Det var i den periode, at den sydkoreanske designer Hyungwoo Lee fik ideen til sin Doogle. Det er en smart skærm, som man kan hænge op på væggen eller stille på bordet.

Doodle skal erstatte dene situation fra børneværelsety. (Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

Den fungerer lidt som en overdimensioneret tablet, men er meget større og mere robust, så den sagtens kan tåle de stød og bump, der er svært undgåelige i et børneværelse eller i husets alrum.

Lee ser den digitale tidsalders afløser for papiret, som børn altid har tegnet på. Her og der og alle vegne.

Navnet Doodle kommer fra alle de kruseduller, som børn sætter på papir-ark eller på væggene. Forskellen er blot, at den digitale tavle er inter-aktiv og f.eks. kan reagere med lyd, tale, musik og sang, når barnet er aktivt på den.

(Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

Doodle kommer med en Google-lignende brugerflade, der selvfølgelig er berøringsfølsom. Desuden kan flere børn være aktiv på samme skærm, eller flere Doodles kan kobles trådløst sammen. På den måde kan børnene se, hvad hinanden laver.

En række forskellige apps opfordrer børnene til at gå i gang på tavlen og deltage i aktiviteter. Selvfølgelig er der også en animations-app, så brugeren f.eks. kan lade den netop tegnede ballon svæve hen over den store skærm.

Mere avancerede features som f.eks. video-chat kan integreres i et vindue på Doodle. Det samme kan et virtuelt keyboard, som barnet kan bruge til at spille på et digitalt piano.

(Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

Selve konceptet i Doodle er både enkelt og interessant. Ikke mindst, fordi det genbruger mange af de kvaliteter, børn og voksne kender fra mindre gadges som mobiltelefoner eller tablets.

Derfor kan det undre, at en stor fabrikant af skærme eller legetøj som f.eks. Samsung ikke har ringet på endnu hos den unge designer Hyungwoo Lee.

Lige nu findes Doodle kun som et par fungerende prototyper….

(Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

(Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

(Foto: Hyungwoo Lee / Behance)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dropper Apple to nye iPhones?