Når OnePlus bliver til kunst

57 reportere dræbt i år

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Som klassisk uddannet journalist er denne oversigt sjældent den, man glæder sig mest til at se hvert år.

Reporters Without Borders (RSF) fortæller nemlig, hvor mange journalister og mediefolk, som er blevet dræbt eller fængslet som led i deres job.

Det er nemlig ikke altid så ufarligt at arbejde som reporter ude i verden som herhjemme i lille fredelige Danmark.

I år er 57 mediefolk dræbt ude i verden. Sådan så status ud pr. 14. december. Forhåbentligt er der ikke kommet flere til i mellemtiden. Samtidig sidder 3.532 kolleger bag tremmer og skal formentlig holde jul på “vand og brød.”

(Infografik: Statista.com)

Mexico ser ud til at være det farligste land at være reporter i. 20 procent af alle dødsfald i verden med relation til medie-arbejde er sket i de latin-amerikanske land.

På ti år er mindst 80 journalister blevet dræbt i Mexico, vurderer RWB. 46 alene i de seneste fem år.

Knap så overraskende har Ukraine indtaget andenpladsen på den triste liste over de farligste lande at arbejde som journalist i. Otte har taget billetten i år.

Ikke, at ukrainerne er fjendske over for reportere. Tværtimod. Det farlige kommer i de omgivelser, man har arbejder i. Bomber, granater, kugler og missiler gør ikke forskel på civilbefolkningen og dem, der bærer pressekort, kamera og mikrofon.

(Infografik: Statista.com)

Kina er det land i verden, som har flest journalister placeret i fængsel. Her i december var det 99 plus 11 i Hong Kong, oplyser Reporters Without Borders. Det er en smule færre end i 2021.

Tyrkiet har også en nedgang i fængslede reportere. Det behøver dog ikke at være et tegn på bedring, men snarere at præsident Erdogan har succes med at bekæmpe kritik og den frie presse.

Snesevis af journalister sidder nemlig i Tyrkiet og venter på at komme for retten eller på appelsager. Andre er fængslet “in absentia” og risikerer at blive sendt i brummen, når de vender tilbage til deres hjemland….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når OnePlus bliver til kunst