Termoflasken koger selv op

iPhone vinder markedsandele

 

Selvom Apple er rendt ind leverings-problemer i Kina på det seneste på grund af et Corona udbrud på verdens største iPhone fabrik, fortsætter Apples telefoner med at vinde markedsandele fra ærkerivalerne i Android lejren.

Ifølge en dugfrisk rapport fra analyse-firmaet Statista er iPhone og iOS styresystemet vokset til en global markedsandel på 28 procent her i årets fjerde og afsluttende kvartal. Det er fire procent højere end for bare tre år siden.

Analytikerne tilskriver først og fremmest Apples fremgang den seneste iPhone 14 Pro Max. Trods sine høje pris er telefonen blevet en mega-succes, samtidig med at rivalerne fra Android fabrikanterne har manglet stærke og trendsættende modeller i luksusklassen.

Til gengæld har Apple ikke synderlig succes med sine billigere iPhone 14 telefoner – dem uden et Pro i enden.

Apple og Google slås stadig på livet løs om at bestemme smartphone markedet med deres iOS og Android styresystemer. I de seneste år har Apple haft stærkest medvind. (Foto: Gizchina / Weibo)

De har været ramt af leverings-problemer lige efter lanceringen i september, men de to Pro modeller har mere end kompenseret for den fiasko, vurderer analytikerne.

Apples iOS mobiler er stadig langt fra at kunne ryste Androids dominans i markedet. Måske lige med undtagelse af små lande som Danmark, hvor 40-50 procent af alle nye smartphones har æble-logoet prentet på.

På den anden side er der kun ét mærke telefoner, som bruger iOS – nemlig Apple selv – mens der er snesevis af fabrikater med Googles Android ombord.

Andre konkurrenter end iOS eller Android har ingen betydning på verdensbasis. Det nærmeste kunne være Huaweis HarmonyOS, der faktisk bygger på Android. HarmonyOS er stort i Kina, men kun dér.

Her i fjerde kvartal af 2022 er Android fortsat det suverænt største styresystem til mobiltelefoner. Android er blot ikke så altdominerende som for blot få år siden. (Infografik: Stockapps / Statista.com)

Og apropos Kina. På hjemmebanen for Huawei og mange mærker Android telefoner blander iPhone sig med helt oppe i toppen af poppen.

Ifølge de seneste tal fra analysefirmaet Statcounter ligger Huawei og iPhone side om side som Kinas mest populære smartphone mærker. Apple er i fremgang, mens Huawei dykker. Begge mærker havde i november en kinesisk markedsandel på 26 til 27 procent.

Honor ligger på knap 18 procent, Xiaomi på 10 procent, Vivo på syv, OPPO på seks, OnePlus på tre og Google på to procent….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Termoflasken koger selv op