3 vil være helt grøn

Sådan googlede verden i år

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

Forleden dag viste jeg her på Leifshows, hvordan danskerne brugte Google i 2022. Hvilke søgeord var danskernes mest brugte, hvilke kunstnere de mest populære osv?

I dag følger jeg så op med den internationale version. Den kan være god til at huske os på, hvilke begivenheder, personer og situationer der fængslede verden mest i det forløbne år.

Ikke overraskende lå Ukraine helt i top. Krigen blev indledt, da Rusland invaderede sit naboland den 24. februar.

Tilsvarende endte Vladimir Putin som den eneste politiker blandt de fem mest søgte personer på Google i år.

Årets mest google dødsfald var den engelske dronning Elizabeth II, der døde i september. Efter hendes bortgang er vores egen dronning Margrethe i dag verdens længst regerende monark.

(Infografik: Statista.com)

På underholdnings-siden lod verden sig især fascinere af biograf-filmen ”Thor – Love and Thunder” og lod andre bestsellers som ”Top Gun Maverick” eller ”The Batman” bag sig.

Hos kendisserne var det ikke nødvendigvis det gode, som førte dem op i toppen af årets Google søgninger.

Listen her toppes af Johnny Depp og Amber Heard, der førte deres indbyrdes retssag om bagvaskelse lige så meget i medierne som i retssalen.

Skuespilleren Will Smith overhaler sågar Vladimir Putin hos Google. Årsag – hans lussing til komikeren Chris Rock under Oscar uddelingen tidlige år.

Blandt alle disse begivenheder må vi ikke glemme andre store nyheder, der skabte masser af søgninger på Google.

Det er bl.a. midtvejs-valgene i USA, den lykkelige amerikanske lotteri-vinder med sin gevinst på  14,5 milliarder kroner samt udbruddet af abekopper i Afrika, der fik mange af os til at frygte en ny pandemi….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 vil være helt grøn