Her kommer lyden fra gulvlampen

Så småt har du ikke spillet før

(Foto: Arduboy)

Tilbage i 2015 vakte Arduboy opsigt langt ud over Kickstarters og YouTubes grænser, fordi man her havde verdens mindste spillekonsol.

Den var ikke større end et Dankort, men indeholdt både et lille sort/hvid display og seks knapper til at styre spillene med.

Arduboy var sjov, men ikke særlig praktisk. Spillekonsollen krævede således gode øjne og små fingre for at kunne bruges.

Den første Arduboy – til venstre – var på størrelse med et Dankort. Den nye Mini er meget mindre. (Foto: Arduboy)

Udvalget af gratis spiltitler var samtidig begrænset til 200, som alle var skrevet af entusiastiske Arduboy brugere.

Nu gør Arduboy comeback med en klart forbedret Mini version. I de seneste otte år er der jo sket store fremskridt i mikro-elektronik, og det sætter sine spor.

Den nye Arduboy Mini bruger samme ATmega32u4 processor, og man kigger fortsat på et monokromt OLED display med 128 gange 64 punkter.

(Foto: Arduboy)

RAM-hukommelsen er udvidet til 16 MB, og der er kommet nærmest professionelle Alps switches under styre-knapperne.

Til gengæld må Arduboy undvære et batteri. Energi skal hentes udefra via et USB-C stik. Det gør spillekonsollen noget mindre handy.

Designet er skabt til fingernemme hackere. De har nemlig fri adgang til alle processorens ben. Man kan downloade spil, men Arduboy opfordrer til, at brugerne skriver dem selv. Til det formål medfølger detaljerede sådan-gør-du vejledninger.

(Foto: Arduboy)

 

 

Ligesom for otte år siden er Arduboy gået til iværksætter portalen Kickstarter for at skaffe kapital til en storproduktion af den nye Mini model.

Det gik jo vældig godt sidste gang, og foreløbig har Arduboy fået dobbelt så mange penge i hus som ønsket.

Interesserede kan forudbestille et eksemplar af Arduboy Mini for den beskedne sum af 29 dollars eller ca. 200 kroner. Levering skal ske i juni 2023….

(Foto: Arduboy)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her kommer lyden fra gulvlampen