Mobil-produktionen falder

8.000 elever i den digitale klasse

(Foto: Telenor)

Forleden blev en ganske almindelig skoledag helt anderledes for eleverne på mellemtrinnet på fem danske skoler.

Med konfetti flyvende om ørerne, kunne de glade elever modtage nyheden om, at de har vundet Telenors #digitalpænt-skolekonkurrence i deres respektive region.

De fem klasser har sammen med over 8.000 elever i fjerde til sjette klasser over hele landet deltaget i et undervisningsforløb fra Telenor, som sætter fokus på digital dannelse.

Forløbet giver anledning til refleksion i klassen om egen adfærd på digitale medier. Det synliggør også, hvordan den digitale verden adskiller sig fra den fysiske.

(Foto: Telenor)

Forløbet slutter med en skole-konkurrence – en slags eksamen – hvor eleverne i en kort film kan vise, hvad de har lært.

Hvis de vandt konkurrencen, ventede ikke kun æren. Klassen kunne også vinde en check på 10.000 kr. til en fælles klasseoplevelse.

Telenor har stået i spidsen for #digitalpænt siden 2016. Hvert år videreudvikler teleselskabet materialet i samarbejde med elever og lærere for at sikre, at temaerne er aktuelle og relevante for børnenes hverdag. I år har #digitalpænt-undervisningsmaterialet særligt haft fokus på tre temaer:

  1. når man føler sig alene/udenfor
  2. når man ser ting, man ikke burde se
  3. når ens identitet påvirkes af ting, man ser/oplever

Årets vindere i konkurrencen er følgende fem skoleklasser:

Marie Jørgensens Skole i Region Syddanmark
Filmen handler om, hvordan man kan føle sig alene og blive stærkt påvirket af de negative kommentarer, man kan få på sociale medier. Den drejer sig også om at tillade sig selv at være, som man er, uden at lade sig påvirke af andres mening.

Herskind Skole i Region Midtjylland
Filmen fortæller en skræmmende historie om en piges jagt på bedre selvværd på en troværdig og overbevisende måde. Eleverne har skabt en fin fortælling om, hvordan man kan blive negativt påvirket af de ting, man ser på sociale medier.

Vestbjerg Skole i Region Nordjylland
Filmen har et klart budskab om, at man skal tale med sine venner, hvis man ser noget på nettet, der gør en bange. Filmen har især en fin afslutning, hvor drengens kammerater reagerer og støtter ham, da de opdager, at han er tydeligt påvirket.

Risbjergskolen i Region Hovedstaden
I denne film har eleverne formået at skabe en troværdig fortælling om at optage og dele en video uden at have fået lov. Filmen viser, hvilke dilemmaer man kan opleve, hvis man får lyst til at filme og dele en video, som man egentlig godt ved, at man ikke burde.

Løve-Ørslev Skole i Region Sjælland
Løve-Ørslev Skolen har formået at lave en film, der har et tydeligt og fantastisk budskab – du er god nok, som du er.

Selv om dette års konkurrence er slut, ligger undervisnings-materialet for 2022 stadig tilgængeligt til gratis download på Telenors hjemmeside her.

Hvis du er interesseret i at se de fem skoleklasse videoer, kan det ske via følgende link….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil-produktionen falder