Først HomePod mini i DK til foråret

Egtvedpigen nu som avatar

(Foto: Nationalmuseet)

Som et af de første museer i verden tager Nationalmuseet nu moderne teknologi til at genoplive den berømte Egtvedpige fra bronze-alderen. Det sker ved at vise hende som digital avatar.

Pigen blev fundet i en gravhøj ved Egtved for 101 år siden. Hun er et af de bedst bevarede fund primært på grund af hendes velbevarede klædedagt, der har givet ny viden om Danmarks fortid.

Den unge kvinde levede for ca. 3.400 år siden og er i dag udstillet på Nationalmuseet i København. Her kan man nu også beundre hende i en animeret udgave som en avatar.

Sådan blev Egtvedpigens avatar skabt på en computer. (Foto: Nationalmuseet)

Pigen står på en skærm ved siden af sin kiste. Hun pifter efter gæsterne eller råber hej. Bagefter fortæller hun sin historie, hvis gæsterne vil lytte med.

Selve avatar teknologien blev verdenskendt i 2009, da James Cameron havde premiere på sin science-fiction film ”Avatar”. Efterfølgeren har dansk premiere i biograferne den 14. december.

I dag bruges teknologien især til computerspil som ”Fortnite” og ”The Witcher”, ligesom avatars spiller en stor rolle i film som ”Dune”, ”Star Wars” og ”The Mandalorian.”

Nationalmuseets forskere har genoplivet Egtvedpigen som et digitalt menneske med stemme og levende ansigts-mimik. Det er sket sammen med 3D-kunstnere fra Khora og programmet ”Metahuman.”

Her ses Egtvedpigens kiste åbnet i 1921. (Foto: Nationalmuseet)

Denne teknologi er ikke tidligere anvendt på et museum, men den kan i høj grad bruges til at levendegøre fortiden for et stort og bredt publikum.

Selve projektet har kunnet lade sig gøre, fordi Hermod Lannungs fond har støttet tilblivelsen af Egtvedpigens avatar.

Om selve Egtvedpigen ved man i øvrigt, at hun var mellem 16 og 19 år, da hun døde en sommerdag 1.370 år før vores tidsregning. Hun var 160 til 165 centimeter høj og havde skulderlangt mellemblond hår….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Først HomePod mini i DK til foråret