Er Air Fryers farlige?

En skulptur du kan ringe med

(Foto: Xiaomi)

De fleste smartphones ligner hinanden. Det gælder både billige og dyre modeller, hvor forskellene ofte kun kan ses, når man bruger kameraerne eller tænder for skærmene.

Hvis man gerne vil gøre sin mobil lidt mere personlig, køber de fleste et nyt cover til deres yndlings-legetøj. Det ikke kun beskytter telefonens sarte hud, men fås også i mange forskellige farver og mønstre.

Der er dog også en anden mulighed. Nemlig at gå efter de special-modeller, som flere smartphone fabrikanter markedsfører fra tid til anden.

De fremstilles som regel kun i begrænsede antal, hvad i sig selv gør mobilen mere eksklusiv. Desuden lanceres de ofte sammen med spiltitler, så de henvender sig specielt til gamer-fans. Endelig findes der nogle få eksempler, hvor der er gået kunst i mobilen.

(Foto: Xiaomi)

I sidste øjeblik, inden den nye Xiaomi 13 generation kommer på gaden, puster Xiaomi nyt liv i sin eksisterende 12T Pro model. Det sker i samarbejde med den trendy amerikanske kunstner og billedhugger Daniel Arsham.

Han er et af de hotte navne på New Yorks kunst-scene og har bl.a. udført sin ”fictional archeology” teknik på så forskellige ting som Porsche sportsvogne, Pokemon karakterer, basketballs og nu altså også en smartphone.

Xiaomis ellers ret diskrete 12T Pro får unægtelig mere spræl efter Daniel Arshams behandling:

Nu fremtræder telefonen i dyb grøn med en overflade, der kan minde om krystaller, marmor, vulkansk aske og selenit i bronze-brune nuancer.

Forvandlingen til et kunstværk gælder ikke kun et nyt cover. Xiaomi er gået grundigt til værks og har designet en speciel bæreæske, lavet ny brugerflade og ændret farverne på kabler, ladeblok osv. (Foto: Xiaomi)

Kunstneren er gået ”all in”, så det ikke kun er coveret, der er anderledes. Også den æske, som den særlige Xiaomi 12T ankommer i, har været under kærlig behandling hos Daniel Arsham.

Æsken fremtræder i samme eroderede design som selve telefonen. Det er er bl.a. opnået med anvendelse af guld-folie og tre-dimensionel prægning.

New York kunstneren har også haft en finger med i spillet på Xiaomis brugerflade og de viste apps på skærmen:

Brugerfladen følger naturligvis farverne på telefonens ydre, men har fået en skæg gyroskopisk effekt på baggrunden, der bevæger sig i takt med, at selve mobilen også bliver drejet eller flyttet.

Den kendte New York kunstner David Arsham står bag forvandlingen af Xiaomi 12T Pro telefonen. (Foto: Xiaomi)

Under overfladen er denne usædvanlige smartphone til gengæld mere ordinær. Dér er den nemlig identisk med den almindelige Xiaomi 12T Pro.

Det vil sige med en Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor, 12 GB hurtig DDR5 RAM og et 256 GB lager med UFS 3,1 styring.

Displayet er en AMOLED variant på 6,67 tommer og hurtig 120 Hz billed-opdatering. Der er Full HD+ visning, støtte af HDR10+ samt Dolby Vision. Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass 5.

Midt i alt det grønne på bagsiden sidder tre kameraer med et 200 megapixel hoved-objektiv som det mest markante. Det suppleres af en super vidvinkel på 8 MP og en makro på 2 MP til nær-optagelser. På forsiden sidder en selfie-skyder på 20 MP.

Xiaomi har integreret et batteri på 5.000 mAh på sin nye kunstner mobil. Det kan oplades meget hurtigt med 120 watt via kabel.

Endelig skal nævnes, at telefonen rummer et system med væskekøling, to højttalere fra Harman Kardon, Dolby Atmos, Wi-Fi 6 og en ansigts-genkendelse med kunstig intelligens (AI).

Desværre ser det ikke ud, som om den flotte Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition skal sælges på det danske marked. Til gengæld kan man lige nu forudbestille mobilen hos Xiaomi i Tyskland, Frankrig, Italien og Spanen.

Prisen ligger på 899 euro eller ca. 6.800  kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Air Fryers farlige?