Metaverse blev ikke årets ord

Danskere må ikke pille i iPhones

(Foto: Apple)

Apple fik masser af positiv omtale, da mærket som et af de første i verden åbnede for, at brugerne selv kunne reparere deres iPhones og f.eks. udskifte skærme og batterier.

Siden er flere andre fabrikanter som Samsung og Google hoppet med på vognen, men i første omgang kun i USA.

Nu tager Apple næste skridt og åbner sin ”Self Service Repair Store” i en række europæiske lande.

Danmark er desværre ikke med, mens både svenskerne, tyskerne, briterne og polakkerne godt må købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.

Hvornår danskerne får samme adgang, kan Apple Danmark ikke oplyse. Man vil dog ikke afvise, at det kan blive snart.

iPhone-ejerne i de otte andre europæiske lande kan fremover udføre mange af de mest almindelige reparationer på iPhone 12 og iPhone 13 modellerne samt MacBooks med Apples egne processorer i.

Apples Self Service Repair Store giver adgang til mere end 200 individuelle reservedele og værktøjer samt reparations-vejledninger.

Apple åbner nu for, at iPhone og MacBook ejere i en række europæiske lande kan få lov til at reparere deres apparater selv – og med originale Apple reservedele og værktøjer. Danmark er ikke med. (Foto: Apple)

Man skal nok ikke kaste dig ud i at skille sin iPhone ad, medmindre man har lidt erfaring med at bygge og reparere elektronik.

Apple tilbyder leje af et værktøjskit i en uge for 59,95 euro. Det vil være en fordel for mange, fordi man så sparer indkøb af de special-værktøjer, som kræves for at arbejde i en iPhone eller MacBook.

På den anden side skal man også tage de udgifter med i en beregning, om det kan betale sig at reparere en iPhone selv eller lade en professionel gøre det.

Der kan nemlig være store forskelle på, hvad værkstederne tager for reparationen med originale Apple reservedele.

Under alle omstændigheder er det en god idé at tjekke flere værksteder og deres priser. Spørg også, om de tilbyder garanti på reparationen.

I øvrigt er det en lille sandhed med modifikationer at hævde, at danskere ikke må pille i deres iPhone eller MacBook.

Det må de godt, men så er det på eget ansvar, og en eventuel garanti ryger. Desuden kan det være svært at skaffe originale Apple reservedele og værktøjer på det frie marked….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Metaverse blev ikke årets ord