Styr avatars med din krop

Nu kører Teslas elektriske lastbil

(Foto: Tesla / Twitter)

Fem år efter, at verdens rigeste mand – Elon Musk – præsenterede sin første elektriske lastbil, er det første produktions-eksemplar af Tesla Semi omsider rullet ud på gader og veje.

Sodavands-giganten Pepsi modtog i går sit første af 100 bestilte enheder af Teslas lastvogn. Den fås fremover i to versioner, der kan køre henholdsvis 300 og 500 miles på en opladning. Det svarer til ca. 480 og 800 kilometer.

Med sin priser fra 60.000 dollars eller ca. 436.000 kroner i USA er Tesla Semi sættevogn meget dyrere i indkøb end en tilsvarende lastbil med diesel motor.

(Foto: Tesla / Twitter)

Omvendt skal Tesla Semi være 20 procent billigere i drift. Den koster således 2 kWh pr. amerikansk mile.

Over en typisk levetid for en lastbil på 1,6 millioner kilometer skal besparelserne være op til 250.000 dollars eller ca. 1,8 million kroner pr. lastvogn.

Ved overdragelsen af den første Tesla Semi til Pepsi i går havde Elon Musk taget en fridag fra sine Twitter problemer og optrådte med sine sædvanlige store armbevægelser på Teslas Megafactory i den amerikanske delstat Nevada.

(Foto: Tesla / YouTube)

Han fortalte bl.a, at hver elektriske lastbil er designet som en pistolkugle. De kan således accellerere fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 20 sekunder. Imponerende for et køretøj, der kan trække en last på 40 tons.

Teslas nye Semi kan køre på autopilot og rummer masser af sensorer og en computer, der leverer vigtige kørsels-data trådløst til vognmanden på kontoret hjemme i centralen.

Standard i Tesla lastvognen er et massivt batteri på 1 MW, der kan lades op fra nul til 80 procent på kun 30 minutter….

Efter fem års opvarmning er samlebånds-produktionen af Teslas første elektriske lastvogn omsider rullet i gang. (Foto: Tesla / Facebook)

(Foto: Tesla / Twitter)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styr avatars med din krop