Nu kører Teslas elektriske lastbil

En milliard bruger 5G

(Foto: James Yarema / Unsplash)

Det går meget stærkere med at rulle de nye 5G smartphones ud til brugerne, end da det samme skete med 4G for 11 år siden.

Allerede her i 2022 har 5G således passeret sin første store milepæl med en milliard brugere verden over.

Med 5G følger typisk et øget dataforbrug. Det er da også mere end fordoblet på verdensplan i de seneste to år.

Det viser den seneste nye ”Mobility Report”, som den svenske telegigant Ericsson har udgivet sin nyeste udgave af i dag.

Datatrafikken i verdens mobilnet er mere end fordoblet i de seneste to år. (Grafik: Ericsson)

En anden interessant information fra den dugfriske rapport er, hvor stærkt TikTok vinder frem i Europa.

Ifølge Ericsson er det kinesisk-ejede sociale medie ved at hale helt ind på YouTube, når det gælder video-trafikken hos flere store tele- og internet-operatører.

I den forbindelse skal man huske, at YouTube har eksisteret siden 2007, mens TikTok i sin nuværende form først blev introduceret i Europa ti år senere.

Hver ejer af en 5G smartphone bruger i gennemsnit 15 GB data om måneden. Om et år vil det være 19 GB og i 2028 over 59 GB pr. måned, forudser Ericsson.

5G er imidlertid også vigtig i mange andre sammenhænge end på nye smartphones. 5G er også en integreret del af enhederne i tingenes internet – på engelsk IoT.

I Europa er video-trafikken via TikTok tæt på at overhale klassikeren YouTube. (Foto: Cottonbro Studio / Pexels)

Disse enheder kan være alt fra intelligente husholdnings-apparater og stemme-assistenter til smarte pacemakere, selvkørende biler og de smarte motorveje.

Ericsson vurderer, at der i dag findes omkring 13 milliarder IoT enheder i arbejde verden over. Om fem år vil det antal være øget til 35 milliarder.

”5G er den hurtigste voksende mobilteknologi nogensinde. Det skyldes ikke kun hurtigere smartphones. 5G-netværk vil også spille en afgørende rolle for fremtidens digitale infrastruktur. Ikke mindst i Danmark, der gerne vil være et foregangsland på det punkt,” forklarer Niclas Backlund. Han er Ericssons danske landechef.

Alle de danske teleselskaber har travlt med at rulle 5G ud til alle hjørner af landet og samtidig modernisere deres eksisterende mobilnet.

Det er nødvendigt for at reducere energi- og strøm-forbruget i den digitale infrastruktur. En afgørende parameter for tele-industriens udvikling i de kommende år.

I det forløbne år har Ericsson bl.a. sørget for, at Grønlands større byer har fået 5G dækning. (Foto: Filip Gielda / VisitGreenland)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kører Teslas elektriske lastbil