Musikken helt i hvidt

Fattige hægtes af det digitale liv

(Foto: Brooke Caglie / Unsplash+)

I dag er moderne teknologi i realiteten blevet en forudsætning for at være inkluderet i samfundet.

Det gælder ikke mindst for børn og unge, hvor mobiltelefoner og tablets er en integreret del af skole-undervisningen og den løbende kontakt med kammeraterne.

Voksne og ældre er ikke meget mindre afhængige af moderne teknologi. Tænk f.eks. på MitID, som alle danskere er blevet tvunget til at bruge for at holde kontakt med offentlige myndigheder osv. Uden smartphone er man pludselig holdt udenfor.

Problemet er blot, at mange danskere slet ikke har råd til at holde sig up-to-date med den teknologiske udvikling.

De har ikke penge til hele tiden at købe en ny smartphone, tablet eller laptop til alle familiens medlemmer. Små som store.

Situationen er bestemt ikke blevet bedre i de senere måneder, hvor en galopperende inflation og stigende priser på både dagligvarer og energi har gjort det sværere for mange at få tingene til at hænge sammen.

Elgiganten hjælper med, at flere danske børn kan få ny elektronik under juletræet. (Foto: Elgiganten)

Det bekræftes af en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for landets største kæde af elektronik-varehuse – Elgiganten.

Ifølge analysen svarer over en tredjedel af danskerne – 37 procent – at de af økonomiske årsager har svært ved at følge med i den digitale udvikling.

Samtidig oplever en femtedel – 20 procent – at adgangen og kendskabet til teknologi og digitale værktøjer har skabt et klasseskel i samfundet.

Derfor risikerer børn, der vokser op uden samme digitale muligheder som deres kammerater, let at komme skævt ind i det digitale samfund. Desuden kan de få det vanskeligt senerehen i livet, når de skal søge job og vælge uddannelse.

2.257 børn med den triste skæbne har i 2022 fået tilskud fra ”Skolestartshjælp” initiativet, som Elgiganten samarbejder med Dansk Folkehjælp om.

Tilskuddet kan bl.a. gå til tøj, penalhus eller en ny tablet, som står klart til den første skoledag.

Elgiganten har på samme måde støttet ”Julehjælp” projektet gennem 12 år. Det sikrer børn en god jul på lige fod med deres venner – og med elektronik under træet….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musikken helt i hvidt