Nye Samsung toptelefoner i uge fem

Danskernes Top-10 på Apple Music

(Foto: Tobias Rahim / Facebook)

Der sidder et æble-logo på omkring halvdelen af de smartphones, som er i brug i Danmark.

Det betyder ikke kun en iPhone dominans som i få andre lande verden over, men også at de tilhørende apps og services har stor magt i de industrier og brancher, hvor de anvendes.

Det gælder naturligvis også Apples Music streaming tjeneste. Hvis en kunstner eller et nummer topper her, vil vedkommende samtidig være blandt de mest populære i hele Danmark.

Apple har netop offentliggjort de ti mest spillede hos danske iPhone, iPad og Mac-brugere i 2022, og her tegner sig et klart billede.

Den dansk-kurdiske sanger Tobias Rahim kan derfor føle sig som stor mand i dansk musik. Hans indtager nemlig både første- og andenpladsen i årets Top-10 på Apple Music.

Danmark dominerer dog ikke hele hitlisten. Kun tre af de ti mest spillede numre er danske. Den tredje kommer fra andreas odbjerg, der i øvrigt også medvirker i Tobias Rahims bestseller på førstepladsen.

Her er den danske Top-10 for 2022 hos Apple Music.

  1. Tobias Rahim – STOR MAND (feat. andreas odbjerg)
  2. Tobias Rahim – Mucki Bar
  3. Ed Sheeran – Shivers
  4. The Minds of 99 – Under Din Sine
  5. Elton John & Dua Lipa – Cold Heart (PNAU Remix)
  6. andreas odbjerg – hjerne fra fabriken
  7. Harry Styles – As It Was
  8. The Kid LAROI & Justin Bieber – Stay
  9. Ed Sheeran – Bad Habits
  10. Adele – Easy On Me

 

Apple Music har samtidig lanceret en forbedret ”Replay” funktion til sine abonnenter. Den hjælper med at se og finde de melodier, kunstnere, albums, genrer osv, som man har lyttet mest til i 2022.

(Foto: Apple Music)

Selve ”Replay” funktionen er ikke ny, men det er antallet af mulighederne i den. Apple selv beskriver den nye ”Replay” som et slags livets soundtrack af de seneste tolv måneder.

Meget sjovt for musik-entusiaster kan være, at man nu med et enkelt klik kan sammenligne sine egne mest spillede numre med den generelle danske Top-100.

Så kan man tjekke, om man selv er en main-streamer rent musikalsk eller danser lidt uden lidt udenfor med sin musiksmag.

”Replay” fungerer kun med årets melodier frem til den 31. december. Derefter begynder funktionen forfra.

Hvis du i øvrigt gerne vil se en liste med de 100 mest spillede numre og kunstnere på den danske Apple Music, kan du klikke på dette link….

(Foto: Apple Music)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Samsung toptelefoner i uge fem