En lygte til det hele

ArtzMe app er til kunst-elskere

(Foto: ArtzMe)

En ny app til smartphones eller tablets vil forsøge at bygge bro mellem det klassiske gab mellem kunstnere og dem, der bestemmer i den traditionelle kunstverden.

App’en ArtzMe er skabt af de to sydkoreanske designere GraceJo og Shazwine Zaky. Den vil benytte Metaverse til at demokratisere kunsten.

Både kunstnere, arkitekter og forbrugere skal udnytte de nyeste teknologiske landevindinger til at præsentere og nyde kunst uden grænser verden over.

Det er i hvert fald målet med ArtzMe, der netop er lanceret som gratis app til iPhone og Android. Første version er desværre kun koreansk, men udgaver på bl.a. engelsk, fransk spansk, kinesisk og japansk skal dukke op næste år.

Grundlæggende vil ArtzMe prøve at undgå de konventionelle barrierer med gallerier, kunsthandlere og anmeldere, som alle vil tjene penge på kunstnernes produkter.

(Foto: ArtzMe)

ArtzMe vil prøve at gøre det ved hjælp af tre kerne-features i den nye app, som skal gøre kunsten tilgængelig for alle:

Den første funktion kaldes Artz Filter og giver forbrugerne mulighed for at mixe kunst med den virkelige verden. Netop en af formålene med Mark Zuckerbergs meget omtalte Metaverse.

App-brugeren kan således klippe billeder af kunstværker direkte ind sine egne fotos og videoer.

Princippet er det samme, som man har set bl.a møbelhuse, modebutikker og kosmetik fabrikanter gøre med Augmented Reality (AR) apps.

ArtzMe skal blot gå nogle skridt videre med sine integrationer i f.eks. brugernes videoer. Desuden skal Artz være meget mere kunst-fokuseret.

(Foto: ArtzMe)

Feature nummer to hedder Artz Frame og hjælper brugerne med at ”afprøve” kunsten i deres eget hjem eller kontor, så de kan se, om de passer ind i omgivelserne.

Artz Frame skanner ens lokale, så man har virtuelle rammer klar til at placere sin AR kunst på egne vægge, gulvflader osv.

Denne feature skal hjælpe kunstnerne med at blive mindre afhængige af gallerier og museer for at få deres kreationer vist for et større publikum.

I stedet kan kunst-interesserede browse igennem ArtzMe app’en, finde den kunst de kan li’ og kontakte kunstneren direkte.

Modsat gallerier, agenter og andre kunst-udsalg bliver der ikke taget op til 50 procent kommission for at købe eller sælge kunstværket.

ArtzMe er som udgangspunkt gratis. Prisen forhandler kunstner og køber direkte med hinanden uden mellemmænd m/k.

Den tredje centrale Artz feature er også den teknologisk mest avancerede. Med Artz Scan kan kunsten forvandles fra den normale flade visning i 2D til et helt frit svævende motiv i 3D.

ArtzMe-designerne beskriver Scan funktionen som en mulighed for at give et kunstværk helt nyt liv gennem en mere fordybende (”immersive”) og medrivende oplevelse.

I praksis bruger man mobilens kamera til at tage billeder af kunsten og derefter Artz Scan app’en til at lægge ekstra dimensioner på:

Kunstneren kan således tilføje f.eks. lyd til sit ellers tavse kunstværk. De kan udvide med animationer, tekster, indtaling, musik eller hologrammer, hvor kunstneren kommunikerer direkte til sin bruger.

På den måde får kunstneren helt nye muligheder for at præsentere sine produkter, samtidig med at forbrugeren kan studere og nyde kunst på en måde, som gallerier aldrig har formået at gøre.

ArtzMe app’en kan downloades fra Apples App Store via dette link. Bruger man Android, er linket til Googles Play butik her….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lygte til det hele