Musk vil bygge egen mobil

Her er den kloge tebrygger

(Foto: Teplo)

Her i Black Week har rigtig mange benyttet lejligheden og de lave priser til at købe en ny kaffemaskine.

Helt forståeligt, for der er store forskelle på, hvordan en god kop kaffe smager – afhængig af bønner, brygge-metode og kaffemaskinens kvalitet.

Udvalget er til gengæld meget mindre, når det gælder te. Her sværger de fleste fortsat til den manuelle metode at tilberede teen på, selvom man faktisk også kan få nogle enkelte temaskiner.

(Foto: Teplo)

Denne nye smarte Teplo tepotte skabt af den japanske designer Hiroaki Nishimura er et glimrende eksempel:

Den kan ikke kun brygge te, hvor den tager hensyn til de forskellige typer teblade og deres individuelle personlighed.

Tepotten kan såmænd også læse sin brugers humør. Den husker nemlig tetype og tilberedning, som hver bruger plejer at foretrække på forskellige tidspunkter af døgnet.

Forskellige tetyper kræver forskellig og indviduel behandling. (Foto: Teplo)

Et enkelt prik på mobiltelefonen og den Teplo app, man har placeret dér, vil få tepotten til at indstille den præcise tid og temperatur for de teblade, man placerer i maskinen.

På den måde kan man præ-indstille Teplo til, om den benyttede te f.eks. skal brygges ved en lavere temperatur, trække i kortere eller længere tid osv.

Den slags er ikke noget problem at huske, hvis man kun drikker én type te. Kan man derimod godt lide at skifte og variere, kan det blive kompliceret at huske. Medmindre man overlader arbejdet til Teplo.

Den smarte tepotte er i virkeligheden en lille computer, der kombinerer resultater fra flere sensorer til at lave den optimale kop te.

(Foto: Teplo)

Teplo tager f.eks. rum-temperatur, luftfugtighed, lysforhold, støj og tetype med i sine forberedelser, men ikke nok med det:

Tebryggeren har såmænd også en finger-aftryks-sensor integreret, som kan måle brugerens puls, hjerterytme og kropstemperatur og tage det med i betragtning.

Dertil kommer, at teblade-beholderen automatisk roterer, når den er nedsænket i vandet, så kraften i teen bliver udnyttet mere effektivt.

Ligesom rigtigt gode kaffemaskiner er Teplo ikke helt billig. Tebryggeren koster 299 dollars eller 2.180 kroner….

(Foto: Teplo)

(Foto: Teplo)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musk vil bygge egen mobil