40 pct. af os satser på Black Friday

Sjove briller til Pokemon

(Foto: Niantic Labs)

Det er mindst seks-syv år siden, at Pokemon GO var en landeplage verden over.

Spillet fik millioner af mennesker til at vandre rundt i geografien med blikket stift rettet ned i mobiltelefonens skærm for at finde og fange virtuelle monstre.

Pokemon GO feberen var voldsom og skabe bestemt også farlige situationer undervejs. Jeg husker f.eks historier om spillere, der marcherede lige ud foran biler i deres jagt på at score gevinster, eller de styrtede ned ad bjerg-skråninger.

I de senere år har der været stille omkring Pokemon GO, selvom det japanske firma bag spillet – Niantic Labs – gjorde sig store anstrengelser for at sprede feberen til andre platforme.

Sådan en situation, kunne man sagtens opleve, dengang Pokemon GO var en landeplage. Dengang foregik det dog uden AR-briller og med mobiltelefonen for næsen. (Foto: Niantic Labs)

Det lykkedes ikke rigtigt. Derfor er det spændende at se, om Niantic får succes med sit seneste tiltag – et Augmented Reality (AR) headsæt til udendørs brug.

Pokemon GO er ellers ikke prototypen på et spil, der er velegnet til AR. Teknisk set tilføjer Pokemon rigtig nok et virtuelt lag oven på et billede af virkeligheden, men primært kun via geografiske data.

Augmented Reality gør som regel meget mere. AR bruges f.eks. til at placere virtuelle møbler i billeder af ens stuer.

Eller man kan via AR simulere, at man prøver tøj, frisurer eller make-up på fotos og videoer af sig selv.

(Foto: Niantic Labs)

Niantic Labs har dog uden tvivl mere i ærmet end kun at vise et af markedets første AR-briller i praksis. Ovenikøbet en udgave, der minder om solbriller og kan tåle at blive brugt udendørs.

Brillerne bruger Niantics egen Lightship Visual Positioning System, der er kompatibelt med Qualcomms nye Snapdragon Spaces platform. Den bliver lanceret næste år og skal gøre det lettere at skabe Augmented Reality lettere end nogensinde før. Desuden skabes en standard, som mange softwarehuse og hardware fabrikanter kan bygge produkter til.

Niantic Labs mål er at placere sig helt i front for konkurrenterne:

Dem er der mange og blandt dem nogle af verdens helt store: Facebook har f.eks. vist prototyper på AR-briller, og Apple har længe puslet med egne headsæt til formålet.

Niantics briller kan virke klodsede, men det er nærmest små og spinkle, når man sammenligner med andre Augmented og Virtual Reality prototyper på markedet.

Niantic har meget elegant fordelt al den elektronik, den slags briller indeholder, rundt om hele bærerens hoved. De fleste andre har det hele koncentret foran ansigtet og hen til ørerne.

Ud fra de første fotos af Niantics Pokemon GO briller og den tilhørende video kunne det se ud, som om konstruktionen er delt op i to, som holdes sammen af fleksible remme af stof eller eller elastik.

Niantic Labs har ikke givet nogle indikationer om pris eller lancerings-tidspunkt. På den anden side plejer der sjældent hos japanerne at gå lang tid fra første præsentatio og, indtil produktet kan købes i butikkerne….

(Foto: Niantic Labs)

(Foto: Niantic Labs)

(Foto: Niantic Labs)

(Foto: Niantic Labs)

(Foto: Niantic Labs)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

40 pct. af os satser på Black Friday