Spotify udvider med video podcasts

De dominerer i skyen

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Alle bruger skyen i dag – cloud’en om man vil. Kært barn har mange navne.

I lægger jeres data fra pc’en eller mobiltelefonen et eller andet sted i et lager, som de færreste aner hvor ligger. Det gælder både private og virksomheder.

Men ved I overhovedet, hvem der ejer de store datacentre, hvor jeres informationer er placeret? Hvem er f.eks. verdens største i skyen?

Det har analyse-firmaet Synergi Research Group undersøgt og Statista.com visualiseret. I den globale Top-8 finder man både velkendte navne plus en række, som de færreste kender på vores breddegrader.

Amazon er verdens største online-varehus, men samtidig også klodens suverænt største udbyder af cloud-services. Det sker gennem selskabet Amazon Web Services (AWS).

(Infografik: Statista.com)

I tredje kvartal af 2022 sad Amazon lunt og fast på 34 procent markedsandel i skyen. Det er mere end de to største konkurrenter sammenlagt – Microsoft Azure og Google Cloud.

Amazon, Microsoft og Google står tilsammen for 2/3 af det globale marked for cloud infrastruktur og services. De otte største udbydere kontrollerer over 80 procent af total-markedet.

Seks af de største navne i skyernes Top-8 er i øvrigt amerikanske. De to sidste er kinesiske med Alibaba og Tencent. Hvor er europæerne henne?

Til sidst – omsætningen i cloud-services nåede op over 57 milliarder dollars i juli, august og september.

I de seneste 12 måneder bliver det til 217 milliarder eller over 1,5 billion kroner, hvilket er en fremgang på 24 procent i forhold til året før.

Ikke underligt, at cloud-markedet er ombejlet….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify udvider med video podcasts