Fremtidens skærm er fleksibel

IT er til besvær hver dag

(Foto: Andrea Paixquadio / Pexels)

Det kan godt være, at computere er blevet en stor hjælp for os og kan løse opgaver, som vi ellers skulle bruge mange timer, dage eller uger på at løse.

Problemet er blot, at danskere – og sikkert også lige så mange mennesker i udlandet – hele tiden render ind i it-problemer. Og det er vi godt trætte af.

I det seneste år har 65 procent af os således måttet tilkalde folkene fra it-afdelingen mindst to eller flere gange  for at få deres pc til at makke ret.

IT-problemer er en stor irritation i hverdagen for mange danske kontor-ansatte. (Illustration: HP)

Det går ud over både arbejdsglæde, produktivitet og it-sikkerhed, viser en ny rundspørge, som Norstat har gennemført for it-giganten HP Danmark.

Undersøgelsen afslører også, at hver tredje kontor-ansat oplever, at it-problemer er en væsentlig kilde til frustration og spildtid i hverdagen.

30 procent bruger over 10 minutter om ugen på it-problemer. Det kan f.eks. være, at computeren ikke vil starte, man ikke kan få adgang til netværk og servere, eller at apps og programmer ikke vil åbne.

(Illustration: HP)

En velfungerende arbejdscomputer har stor betydning for 74 procent af danske kontor-ansattes arbejdsglæde.

Ydermere har godt hver femte svaret, at de ekunne være mere produktive, hvis de havde bedre it-udstyr derhjemme.

Med andre ord er langt fra alle glade og tilfredse med de pc’er, skærme og internet-forbindelser, de fik stillet til rådighed, mens Corona rasede i Danmark, og en stor del af befolkningen måtte flytte deres arbejdsplads hjem i stuen.

Er hjemme-arbejdspladser noget, der er fortsat efter Corona pandemien? (Illustration: HP)

Samtidig er it-sikkerhed blevet et stigende problem, selvom de fleste kontor-ansatte ikke føler sådan i hverdagen.

Halvdelen svarer i undersøgelsen, at de ikke regner med, at hacking og phishing-angreb er noget, der kan ramme dem.

Omvendt siger 64 procent, at indbyggede sikkerheds-løsninger er en vigtig faktor, når de skal vælge en ny arbejds-computer.

Hvilke fordele og risici er der ved at arbejde hjemmefra? (Illustration: HP)

Så er det langt værre, at kun hver tredje ansat svarer, at deres arbejdsgiver har vist et øget fokus på it-sikkerhed, efter at bølgen af hjemme-arbejdspladser ramte Danmark.

Den nye undersøgelse fra HP og Norstat er foretaget i september og oktober blandt 1.012 danskere, der arbejder hele dagen – 45 procent – eller noget af dagen ved en computer – 55 procent. De adspurgte eller alle defineret som kontor-ansatte….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidens skærm er fleksibel