Samsung går Haute Couture

Hent strøm til elbil i fortovet

(Foto: Rheinmetall)

Ladestationer til elbiler er ikke de kønneste ting, man kan stille ud i geografien. De ligner benzin-søjler i overstørrelse og ”plantes” nogle steder under halvtage, der ligner kantareller i megaformat.

I Tyskland er der dukket et alternativt forslag op. Det går ud på at anbringe ladestationerne næsten usynligt i kanten af fortovet.

Det ser meget elegant ud, men har vel den ulempe, at elbilisten skal have et passende ladekabel med sig overalt.

Ideen til den usynlige ladestander kommer også fra en uventet kant. Nemlig fra den store tyske våben-gigant Rheinmetall, der normalt er mest kendt for at bygge tanks, droner og mange andre våben.

Desuden gør Rheinmetall sig også som underleverandør til den civile bil-industri. På verdensbasis har den børsnoterede koncern næsten 24.000 ansatte.

(Foto: Rheinmetall)

I praksis vil Rheinmetall gemme sin nye ladestation nede i jorden. Kun en belyst overplade viser bilister, hvor de kan hente frisk strøm til batterierne.

Rheinmetall oplyser, at ladepunkterne i fortovet vil kunne overføre 22 kilowatt. De bygges på en åben platform, som skal kunne integreres nemt i en eksisterende ladestruktur eller med systemer fra andre fabrikanter.

Betjeningen foregår efter planen via en app på mobilen eller en pinkode på et touch-panel i det ene hjørne af låget over opladeren.

Det hele skal kunne ordnes med én hånd, således at de fleste mennesker kan klare den. Også gravide, folk med ryg- og knæproblemer eller bilister i rullestol.

Rheinmetall har afprøvet det i praksis i forbindelse med flere testkørsler. Det gælder også, hvor robuste panelerne er. De er således snavs- og vandtætte efter de skrappe IP68 specifikationer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung går Haute Couture