El-løbehjul har Formel-1 gener

Lad os få Odin som statsminister

(Foto: ”God of War Ragnarok” / Sony PlayStation 5)

Danskerne har stemt, og spillet om regerings-magten er i fuld gang. Bliver det igen Mette Frederiksen, som skal være statsminister, eller bliver et mon Lars Løkke Rasmussen eller Jakob Ellemann-Jensen?

Prøv at tænke helt anderledes og kig tilbage i Danmarks-historien: Hvilke navne ville der mon stå på minister-taburetterne, hvis Folketinget lå i Valhalla og ikke i København?

Det har spilgiganten Sony PlayStation ladet analyse-firmaet Voxmeter undersøge i anledning af det nye computerspil ”God of War Ragnarok”, der udkommer i dag.

(Foto: ”God of War Ragnarok” / Sony PlayStation 5)

I spillet til PlayStation 5 følger man den græske gud Kratos’ rejse gennem mytiske landskaber og den ubarmhjertige Fimbulvinter – alt imens Ragnarok nærmer sig med hastige skridt.

På rejsen i computerspillet kommer Krakos og hans Søn forbi De Ni Riger i deres søgen efter svar. Undervejs møder de en stribe personer og karakterer, der kendes fra den nordiske mytologi.

“Mange danskere har et tæt forhold til nordisk mytologi. Hele 43 procent mener, at myter og mytologiske fortællinger kan give os en bedre forståelse af den moderne verden i dag,” fortæller Peter Litrup. Han er dansk marketingdirektør for PlayStation.

Derfor mente PlayStation-folkene, det kunne være sjovt at lade danskerne udpege gamle nordiske guder, som ville passe til en række moderne ministerposter:

(Foto: ”God of War Ragnarok” / Sony PlayStation 5)

Odin skal være statsminister
I undersøgelsen peger hele 36,8 procent af danskerne på, at Odin (gudernes konge) ville være bedst egnet som Danmarks statsminister.

Frigg, der er gudinde for ægteskab, frugtbarhed og kærlighed, kommer langt efter på andenpladser. Hun vælges af 7,3 procent.

Njord skal passe på klimaet
18,2 procent mener Njord er bedst egnet som klimaminister. I den nordiske mytologi er Njord guden for havet og søfart.

I rundspørgen følger Frej – gud for frugtbarhed – lige efter med 14,2 procent af stemmerne, mens Heimdal indtager tredjepladsen med 8,2 procent. Heimdal er gådefuld gud, der vogter regnbue-broen Bifrost.

(Foto: ”God of War Ragnarok” / Sony PlayStation 5)

Freja som sundhedsminister
Sundhed var et af de vigtigste emner ved folketingsvalget. I undersøgelsen peger 20,1 procent på, at den nordiske frugtbarheds-gudinde ville være bedst som minister. Frej følger efter med 13,1 procent.

Frigg som børne- og uddannelsesminister
Skal SU’en på kandidat-uddannelserne bevares i fremtiden eller gøres til et lån? Der er meget at tage fat på for Frigg – kærlighedens og ægteskabets gudinde – som 23 procent ser som den bedste kandidat til posten som børne- og sundhedsminister.

Tyr skal være udenrigsminister
Den optimale til at styre Danmarks diplomatiske forhold med omverdenen er Tyr – guden for krig og retfærdighed. Han får 18,4 procent af de afgivne stemmer. Her dukker tordenguden Thor op lige efter med 11,5 procent….

(Foto: ”God of War Ragnarok” / Sony PlayStation 5)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

El-løbehjul har Formel-1 gener