Hidtil billigste folde-mobil?

Rolex tikker i det dybeste hav

(Foto: Rolex)

Hvis du har planlagt at dykke ned til verdenshavenes dybeste sted – Marianer-graven – er der nu omsider et armbåndsur, som du tage med på eventyret.

Rolex slår nemlig alle rekorder med sit nye Oyster Perpetual Deepsea Challenge 126067 ur, der tikker fint helt nede på 11.000 meters dybde.

Det er samtidig det første Rolex nogensinde, som er fremstillet helt i titanium. Det sidder i en enorm urkasse på 50 mm i diameter og 23 mm i højden.

Indendørs er uret mekanisk, og de mange dele bevæger sig i en tæt aflukket egen atmosfære af helium. Det hele holdes hermetisk tæt ved hjælp af Rolex Ringlock system.

Det nye Rolex kan problemfrit tages med ned i ubåde. (Foto: Rolex)

Rolex har utallige traditioner – ud over at sidde på håndleddet hos mange gode mænd, racerkørere, skuespillere og sejlere osv.

Netop det maritime har altid stået Rolex nært, selvom urmærkets hjemland Schweiz jo ligger milevidt fra det nærmeste verdenshav.

Rejsen ned til havsens bund begyndte i 1926 med lancering af den vandtætte Oyster urklasse og fortsatte med Submariner, der var Rolex’ første dykkerur.

I 1960 slog Rolex alle tiders dybde-rekord med Deep Sea Special uret, der tog med ned i Marianer-graven og 10.916 meters dybde.

Film-instruktøren James Cameron holdt den tidligere verdensrekord med et Role x ur, da han dykkede mere end 11 kilometer ned i Marianer-graven. (Foto: Rolex)

Dengang var der tale om en prototype i en enorm urkasse, som var fastgjort på ydersiden af special-ubåden Trieste.

Det samme var tilfældet med det Deepsea Challenge ur, som Rolex udviklede til den berømte film-instruktør James Cameron i 2012. Dette ur klarede 10.908 meter ned i Marianer-graven.

Disse to ure kune man ikke købe – heller ikke hvis man lagde en stor pose penge foran sin lokale Rolex forhandler.

Helt i modsætning til det nye Deep Oyster Perpetual Deepsea Challenge 126067. Det fylder 30 procent mindre end Cameron-uret og koster 26.000 dollars – ca. 200.000 kroner.

(Foto: Rolex)

Hvem kunderne er til sådan et ur?

Well – selvfølgelig er der dem, som absolut vil have en tidsgiver på håndleddet, som næsten ingen andre har.

Så er der dem, der gerne vil fremstå som supermænd og -kvinder, der  tør udfordre verden i både højden – bjerg-bestigning og dykning.

Og endelig kunne der være dem, som har det godt med, at deres armbåndsur tikker videre, selvom man taber det ud over skibsrælingen midt på Atlanten eller Stillehavet.

(Foto: Rolex)

Den slags har man jo hørt om hos både sports-sejlere i Admiral’s Cup konkurrencen og feriegæster på et krydsto

Det nye Rolex, hvis urkasse er samlet af tre dele i RLX Grade 5 Titanium, kan faktisk dykke endnu dybere end de garanterede 11.000 meter eller 36.090 fod.

Når den slags ure skal certificeres, sker det med en vis sikkerheds-margin. Rolex-nyheden overlever således tryk på 17 tons, hvilket svarer til en vanddybde på 15 kilometer. Så dybt har et menneske aldrig været nede.

På toppen af den nye Deepsea Challenge urkasse sidder et kuplet glas af safir krystal, der i sig selv er 9,5 mm tykt.

Urkronen kan bevæges dybt under vand og beskyttes af Rolex’ Ringlock mekanisme, der forstærker sig selv i takt med, at vandtrykket øges omkring uret.

Lige inden for urkassens sider er anbragt helium ventiler, som justerer sig selv automatisk, så uret ikke beskadiges under f.eks. de-kompression, når en dykker bevæger sig opad i vandet til overfladen.

Hjertet i Rolex Oyster Perpetual Deepsea Challenge 126067 er et automatisk og selv-optrækkende Caliber 3230 urværk med 32 rubiner. Det giver en nøjagtighed på plus/minus to sekunder om dagen, uanset hvor det anvendes.

Finishen er i matsort og satin, mens urviserne er fremstillet i 18 karat hvidguld med en lakering af guld-skinnende Chromalight, der kan ses i selv det dybeste mørke.

Endelig kommer Rolex nyheden med en urrem i titanium og Oysterlock foldelås. Remmen kan udvide sig selv med 26 millimeter, så uret kan placerws på ydersiden af en våddragt.

Det er jo ikke altid, at det gemmes under et skræddersyet jakkesæt eller vises frem på armen hos ejeren i en dyr poloshirt….

(Foto: Rolex)

(Foto: Rolex)

(Foto: Rolex)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hidtil billigste folde-mobil?