B&O hopper ind i Metaverse

Computermusen kan foldes

(Foto: Air.O)

Da jeg gik i folkeskole, fik jeg engang forærende en bog om den japanske papir-folde-kunst Origami.

Med den kunne man på et par minutter forvandle et stykke fladt A4 papir til f.eks. en smuk foldet blomst.

Det var nu en anden mulighed, jeg var mest fascineret af: Nemlig at bygge papirfly, der kunne holde sig svævende i meget længere tid end de ret strømlinede modeller som dominerede luften i danske klasseværelser dengang.

Jeg kom til at mindes de glade fly-bygger-dage, da jeg opdagede denne nye computermus. Air.0 kan nemlig foldes sammen, så den fylder ingenting i bagagen. Smart for dem, der har laptop og mus med undervejs hele tiden.

(Foto: Air.O)

Air.O er ikke bygget af papir, men kunststof. Ellers er princippet det samme som i origami. Folde-musen vejer kun 40 gram.

Når den er klappes sammen, fylder den bare 4,5 mm i højden. Med én lille undtagelse. Det område, hvor musens infrarøde optiske sensor er placeret, stiger højden til 10 mm.

En anden fordel ved Air.O er, at den har fuld muse-størrelse, når den er foldet ud. De mus, som ellers kaldes for Travel Mouse, er som regel mindre end de normale. Med dårligere ergonomi som resultat.

Den skægge folde-mus er udviklet af den unge produkt-designer Horace Lam i Hong Kong. Han forsøger i øjeblikket at skaffe kapital til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Sammenfoldet kan man nemt have sin computermus med i lommen. (Foto: Air.O)

Det går rigtig godt, og interessen er stor for musen. Det ønskede investerings-beløb er således overskredet syv gange, og der er fortsat fire uger i tilbuds-perioden.

Lige så sjov som ideen bag Air.O er den praktiske måde, som Lam har gennemført brugen i praksis: Man klapper musen op eller i via en magnetiske klik-forbindelser på hver side af enheden.

Ellers opfører Air.O sig som enhver anden god og trådløs computermus. Den har mekaniske knapper til venstre og højre, og der er en skrue-scroller i midten.

Den ydre overflade er beklædt med vandtæt vegant læder, der skal føles godt at holde om. I hvert hjørne er musen blevet forstærket med hårdt plastik, som både gør den mere robust og får musen til at glide lettere hen over overflader som f.eks. et bord.

Air.O foldemusen lades op via et USB-C kabel. (Foto: Air.O)

Ifølge fabrikanten kan Air.O arbejde med hastigheder på op til 762 mm pr. sekunder – 30 tommer. Den er Bluetooth kompatibel med både Windows, Apple og Android. Ingen separat dongle i USB-porten er nødvendig.

Air.O fås i hele 12 forskellige farver. Det indbyggede batteri på 3,7 volt og 500 mAh skal kunne holde folde-musen kørende i op til tre måneder på en opladning.

Man kan forudbestille Air.O via Kickstarter til en intro-pris på 385 Hong Kong dollars eller ca. 367 kroner. Når og hvis musen kommer i handelen, stiger prisen til 69 dollars…,

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O hopper ind i Metaverse