iPhone skifter til USB-C stik

Gamle flasker i øret

 

(Foto: Sony)

Efterhånden er det ikke længere den store nyhed, at gamle vandflasker og plastikposer, som fiskes op fra verdenshavene, kan forvandles til nye og spændende ting.

Adidas laver f.eks. grønne sneakers af plastik-affaldet. Det københavnske modefirma Copenhagen Kartel sælger med succes bikinier og andet fritidshøj lavet af kasserede fiskenet, mens pc-fabrikanten Acer laver en laptop, som rummer mange elementer af genbrugs-plastik.

Det nyeste eksempel er, at den gamle plastik-emballage skal ende i ørerne på folk. Eller rettere – Sony har lavet en udgave af sine populære LinkBuds S øretelefoner, der er fremstillet af det skadelige affald fra verdenshave, floder og søer.

Sjovt nok er de nye grønne Sony øretelefoner blå i farven. Earth Blue for at være præcis. Helt korrekt er det også den medfølgende bæreæske, som er lavet af genbrugs-plastik.

Genbrugs-materialerne fra gamle plastik flasker giver bæreæske og øretelefoner en karakteristisk blå farve med et marmor-lignende mønster. (Foto: Sony)

Genbruget findes også i selve øretelefonerne, men i mindre grad. Deres ”svøb” kommer ganske rigtigt fra gamle flasker, mens metallet til de elektroniske komponenter indendørs for en stor del er genbrug for autodele.

Så i virkeligheden er Sony LinkBuds S i Earth Blue lige så meget klima-rigtige materialer landjorden som fra havbunden.

Tilmed skal man kunne se den grønne baggrund – ikke høre den i lydkvaliteten. Bæreæsken har nemlig en marmor-agtigt mønster i overfladen, som skal stamme fra netop gamle vandflasker.

Endelig fortæller Sony, at man vil støtte flere klima-organisationer med store beløb til deres arbejde med at redde vores planet. Med andre ord – Sony vil gerne fremstå som et lysende grønt eksempel.

LinkBuds S fås også i farverne sort og hvid, hvor de dog ikke er nær så klimarigtige. (Foto: Sony)

For at være rigtig troværdig, bør Sony tilbyde genbrugs-versioner af mange flere produkter end et enkelt sæt øretelefoner. Samme LinkBuds fås samtidig i mange flere ikke-grønne versioner.

Som sådan er LinkBuds S glimrende trådløse øretelefoner. I den seneste opdatering fra foråret har de fået aktiv støjreduktion (ANC) og en række andre features, som tidligere kun fandtes i Sonys dyrere øretelefoner.

Det gælder f.eks. Auto Play, som får øretelefonerne til at starte musikken automatisk efter f.eks. et telefon-opkald.

Desuden indeholder de Sonys smarte Adaptive Sound Control. Den kan automatisk skifte lydniveau og niveauet af lyden udefra, som må trænge igennem til øret, alt efter hvor man befinder sig geografisk eller foretager sig. F.eks. mere trafikstøj, når man er udendørs – færre forstyrrelser i sofaen eller fitness centret.

LinkBuds S er vandtætte efter IPX4 standarden, hvilket betyder, at de sagtens kan tåle at blive brugt til idræt og fitness. (Foto: Sony)

En helt tredje og ikke uvigtig kvalitet ved LinkBuds S er deres beskedne størrelse. Det gør dem magelige at gå med i selv mange timer.

Batteriet leverer seks timer på en opladning, når ANC er tændt. Husker man at lægge øretelefonerne i bæreæsken, når de ikke er i brug, kan de klare sig i 20 timer uden at se en stikkontakt.

Sony har endnu ikke meldt ud, om de nye grønne og blå øretelefoner dukker op i danske butikker. I udlandet kommer de ultimo oktober.

De andre LinkBud S varianter i enten hvidt eller sort koster typisk omkring 1.400 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone skifter til USB-C stik