Mobiltelefoni meget billigt

iPhones kan være mange penge værd

(Foto: Matthew Yohe / Wikimedia)

Vi ved alle sammen, at iPhones er dyre at købe. En ny iPhone 14 koster meget mere end en tilsvarende Android smartphone.

De færreste er nok klar over, at gamle iPhones kan være mange flere penge værd. Ligesom frimærker eller mønter.

Man skal blot finde samlere, der er parate til at betale en formue for en ”antik” mobiltelefon fra Apple.

Sådan en købte forleden en første generation iPhone fra 2007 for den formidable sum af 39.000 dollars eller godt 300.000 danske kroner.

Gamle iPhones i originale indpakninger er blevet mange penge værd-. (Foto: LCO Auctions)

Den gamle iPhone dukkede op hos LCG Auctions i USA. Her så man straks potentialet I den gamle mobil, fordi den havde aldrig været pakket ud og brugt. Telefonen lå i den uåbnede original-æske og havde senere ligget glemt i et skab i 15 år.

Vurderings-prisen hos LCO Auctions var 2.500 dollars, men den blev hurtigt overbudt. Interessen var stor fra flere online deltagere, som løb om kap for at sikre sig et eksemplar af Apples første iPhone model.

Telefonen har en skærm på 3,5 tommer, et kamera på to megapixel og har første version af Apples Safari browser ombord.

Da Apples stifter Steve Jobs præsenterede verdens første iPhone den 29. juni 2007, var det med ordene: ”Dette er en iPod, en telefon og en internet kommunikator i ét.”

Her ses den gamle iPhone på auktionens hjemmeside. (Foto: LCO Auctions)

Auktionshuset fortæller, at den første iPhone kostede 599 dollars, da den kom på markedet for 15 år siden. En af dem beskrev selv den gamle iPhone således på sin hjemmeside:

”Samlere og investorer vil næppe kunne finde et mere velholdt eksemplar. Telefonen er i perfekt og original stand og fungerer upåklageligt.”

Da den første iPhone kom på markedet i 2007, kostede den 599 dollars. Nu er den solgt for et beløb, der er 661 gange højere!

Man kan også sammenligne 2007 og 2022 på en anden måde: Hvis man havde købt 600 dollars i Apple aktier den dag, hvor iPhone blev præsenteret, ville værdien af ens investering være vokset til 19.813 dollars i dag….

Leifshows kunne forleden dag berette om en original Macintosh SE, som Apples stifter Steve Jobs selv skal have brugt. På en anden auktion udbydes den 35 år gamle computer fra den 25. oktober til priser mellem 1,5 og 2,3 millioner kroner. (Foto: Bonham’s Auctions)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobiltelefoni meget billigt