iPad Pro til de krævende

Hvor henter du dine daglige nyheder?

(Foto: Tracy le Blanc / Pexels)

Adskillige analyser har afsløret, at sociale meder kan være fyldt med (mis)information og vildledende oplysninger.

I USA er der også en generel enighed om, at udenlandske regeringer og politiske organisationer brugte sociale medier til at øve indflydelse på de to seneste præsidentvalg.

Alligevel fortsætter amerikanerne med at stole næsten blindt på alt, hvad de læser i de sociale medier. De bruger Facebook, YouTube og Twitter som deres primære kanal for deres daglige nyheder.

Ifølge det store analyse-firma Pew Research Center henter 50 procent af amerikanerne deres vigtigste informationer via sociale medier – i det mindste engang imellem.

Facebook og YouTube er de klart mest udbredte nyheds-kanaler med henholdsvis 31 og 25 procenr hos den voksne befolkning i USA.

Twitter og TikTok, der betragtes som de største formidlere af mis-information, ligger også højt på listen. Facebooks lillesøster Instagram, ligger på fjerdepladsen – lige efter Twitter.

Interessant nok har de ”etablerede” sociale medier som Facebook og Twitter set en nedgang i antallet af mennesker, der bruger dem som erstatning for aviser og tv-nyheder.

Det er sket i de seneste to år efter mange presse-historier om systematisk mis-information, som bl.a. indbefattede Donald Trumps valg-propaganda.

I samme tidsrum er TikToks magt over informationerne steget med en tredjedel, oplyser Pew. Netop TikTok er USA meget mistænksom over for, fordi mediet er kinesisk ejet og angiveligt har tætte forbindelser til regeringen i Beijing….

(Foto: Tracy le Blanc / Pexels)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPad Pro til de krævende