Danskere går igen i biffen

iPad er blevet meget bedre

(Foto: Apple)

Efter nye iPhones for en måned siden er turen i dag kommet til Apples populære tablets. Både nye iPad og iPad Pro modeller har premiere.

Den “almindelige” Apple iPad står nu klar i 10. generation, hvor den i alle årene har været verdens mest solgte. Ingen Android eller Windows tablet kommer i nærheden af Apple iPad.

Den tiende iPad har fået ændret det ydre design, så den nu ligner de dyrere Pro og Air modeller. Den ”gamle” knap på fronten er væk, og den nye iPad kommer med en 10,9 tommers Liquid Retina skærm, der kan vise 2.360 gange 1.640 punkter.

Touch ID fortsætter som hidtil, men sensoren er nu flyttet op i toppen af skærmen. Den samme finger-aftryks-skanner kan samtidig bruges til andre opgaver som f.eks. at betale med Apple Pay.

Apple har flyttet front-kameraet på den nye iPad op i hjørnet, så det bliver nemmere at bruge video-møder, når tabletten holdes vandret. (Foto: Apple)

 

Motoren ombord er nu Apples A14 Bionic chip, der også sidder i fjerde generation af søster-modellen iPad Air. Den nye tablet fås med 64 eller 256 GB lager ombord.

Selfie-kameraet på fronten med 12 megapixel billed-sensor er flyttet over i hjørnet fremfor at side I toppen som hidtil. Det gør FaceTime video-møder meget mere naturlige, når man gennemfører dem med iPad horisontalt placeret i bredformat.

Et tilsvarende kamera på tablettens bagside har Apple opgraderet til et 12 megapixel objektiv med super vidvinkel. Det bruger de fleste iPad ejere, siger Apple.

Andre forbedringer på den nye standard iPad er Wi-Fi 6 til det trådløse internet og muligheden for at købe en model med 5G mobiltelefoni ombord.

Den nye iPad med 10,9 tommers skærm fås i fire farver. (Foto: Apple)

iPad kommer også for første gang med USB-C port I stedet for Apples egen Lightning stik. En simpel nødvendighed, hvis Apple fortsat vil sælge iPads i EU.

Apple betragter den nye iPad som et billigere alternativ til den avancerede iPad Pro. Derfor fås iPad f.eks. med et Magic Keyboard Folio, der forvandler tabletten til en notebook pc.

Den nye iPad er kun kompatibel med den originale Apple Pencil – ikke med den nyere anden generation af pennen. Det betyder lidt besvær, fordi man er nødt til at bruge en Lightning adapter for at lade pennens batteri op.

iPad’en kommer i fire farver. Ud over sølv er det gul, lyserød og blå. Tabletten kan forudbestilles fra i dag og lander i butikkerne den 26. oktober.

De danske priser begynder ved 4.499 kroner for den rene Wi-Fi model. Vil man også have 5G mobiltelefoni med ombord, skal man af med mindst 5.999 kroner….

Med det nye Magic Keyboard Folio tastatur kan iPad forvandles til en ok laptop. (Foto: Apple)

Den nye Apple A14 Bionic processor gør iPad meget bedre til at vise videoer. (Foto: Apple)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere går igen i biffen