Popstjerne køber socialt medie

En handy måde at spille på

(Foto: Razer)

Selvom flere og flere bruger deres stærke smartphone til computerspil, er der fortsat et stort marked for håndholdte terminaler.

Sony var engang stor på dette område, men i de senere år har Nintendo domineret markedet med sin Switch konsol. Nu dukker der imidlertid flere nye rivaler.

Først lancerede amerikanske Valve sit Steam Deck. Så kom Logitech med G Cloud, og i dag har tilbehørs-giganten Razer omsider afsløret detaljer om sin nye Razer Edge.

Det er markedets første håndholdte spilkonsol med integreret 5G. Desuden rummer Razer Edge det nyeste Wi-Fi 6E.

Razer Edge er et alternativ til smartphones, der er indrettet specielt til gamere. (Foto: Razer)

Begge kvaliteter viser, at nyheden primært skal bruges til online spil eller Cloud Gaming, som er det tekniske udtryk for samme.

Edge har også en bedre og hurtigere skærm end sine direkte rivaler. AMOLED displayet er på 6,8 tommer i Full HD+ grafik. Billederne opdates 144 gange i sekunder (Hz) og skal reagere lynhurtigt på brugerens finger berøring.

Motoren ombord har chip-fabrikanten Qualcomm udviklet specielt til Razer Edge. Den kaldes for Snapdragon G3X Gen 1 og skal være tre gange så hurtig til spil og grafik som typiske mellemklasse processorer på smartphones. Motoren assisteres af 8 GB hurtig DDR5 RAM og 128 GB lager.

I praksis er Edge en tablet med Android 12, som er anbragt mellem Razers Kishi V20 Pro controllere. De har analoge triggere og programmerbare knapper, der ifølge Razer skal være “ultra præcise.”

I praksis er Razer Edge en Android tablet, som er monteret mellem to spil-controllere. (Foto: Razer)

Razer Edge kommer også med to to-vejs højttalere med Verizon Adaptive Sound, to mikrofoner, et hovedtelefon stik på 3,5 mm samt Hypersense haptisk feedback. Så kan gameren ikke kun se og høre sit spil, men også føle det rent fysisk.

Endelig har Edge et webcam siddende over skærmen. Det giver spilleren mulighed for at live-streame sine præstationer til andre, som han kæmper med eller spiller på hold med på nettet.

Hvad angår spil – de kan jo ikke undværes på en konsol som Edge – har man lige fra starten adgang til langt over 1.000 titler.

Dem henter man f.eks. hos Microsoft Xbox Cloud Gaming, Epic Games og NVIDIA Geforce Now.  Senere kommer også adgang til spilservices som f.eks. Steam Link. Oveni kan man selvfølgelig bruge alle andre spil til Android.

I første omgang skal Razer Edge kun sælges på det amerikanske marked, hvor man kan købe både en ren Wi-Fi udgave og en version med 5G. Sidstnævnte forhandles udelukkende via teleselskabet Verizon.

Om og hvornår Edge kommer til Europa og dermed kan bruges af danskere gamere, der vil have deres hobby med sig overalt, holder Razer desværre hemmeligt.

Hele herligheden vejer 400 gram inklusive et batteri med 5.000 mAh kapacitet. Den når ikke at komme i julehandelen, medmindre man vil nøjes med et gavekort under det pyntede træ.

Levering vil først ske i januar, hvor amerikanerne skal betale 400 dollars eller ca. 3,100 kroner for Wi-Fi varianten. Prisen på Edge med 5G kommer senere….

(Foto: Razer)

Man kan tage 6,8 tommers skærmen ud af Razer Edge og bruge den som en lille tablet. (Foto: Razer)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Popstjerne køber socialt medie