Køb Steve Jobs’ egen Macintosh

Sony sælger høre-apparater

Sony CRE19-C10 høreapparat. (Foto: Sony)

Afstanden fra moderne øretelefoner og høre-apparater er efterhånden ret lille. Teknologien er langt hen ad vejen den samme. Den store forskel er bare prisen.

Høreapparater med Bluetooth og streaming kan man let skulle betale 15.000 kroner pr. øre for, mens tilsvarende trådløse øretelefoner kun koster en tiendedel for et sæt.

Forklaringen er bl.a, at høretelefoner sælges via vores lukkede sundheds-system, hvor man kan få offentligt tilskud til indkøb af nye enheder.

Det er også muligt at få sine høreapparater helt gratis, men så er det aldrig de nyeste og mest avancerede modeller.

Sony CRE-E10 høreapparat. (Foto: Sony)

Øretelefoner – ear buds – sælges til gengæld på det frie marked, hvor der er masser af konkurrence. Øretelefonerne kræver heller ikke professionel vejledning og optimal tilpasning til den hørehæmmedes ører.

I de senere år har vi set en trend imod, at høre-apparat fabrikanter også begynder at sælge øretelefoner.

Gode eksempler danske GN, der har stor succes med Jabra øretelefoner og headsæt. Den danske konkurrent Demant markedsfører tilsvarende Epos headsæt, mens schweiziske Sonova sidste år købte den tyske hovedtelefon specialist Sennheiser.

Trenden går dog også den modsatte vej: I USA sælger f.eks. højttaler-fabrikanten Bose også høre-apparater. Det samme gør danske Jabra.

Sony CRE-C10 skal være blandt verdens mindste høreapparater. (Foto: Sony)

De får nu følgeskab af japanske Sony, der netop har lanceret sine første høre-apparater på det amerikanske marked.

De hedder henholdsvis Sony CRE-C10 og CRE-E10 koster mellem 1.000 og 1.300 dollars. Det er priser, som vi også kender fra høre-apparater i Danmark.

Sony indbygger naturligvis sin mange-årige erfaring fra Hi-Fi i sine nye høre-apparater. Sony bygger nogle af verdens bedste øretelefoner.

Sonys nye høre-apparater er udviklet til dagligt brugt hos folk med mindre til moderat høretab. De styres trådløst via Sonys “Hearing Control” app, der kan guide brugeren gennem opsætning og indretning af profiler til f.eks. brug ved tv-kigning eller i selskab med mange mennesker.

Sonys CER-E10 høreapparater har bl.a. streaming og genopladelige batterier. (Foto: Sony)

CRE-C10 modellen tilbyder 70 timers spilletid på et sæt batterier. Den skal bl.a. sælges både via Amazon og Best Buy kæden af telefon-butikker, men også professionelle audiologer skal have dem på hylderne.

De dyrere CRE-E10 ligner øretelefoner mere i designet. Høre-apparaterne har opladelige batterier og kan streame musik. Dog i første omgang kun sammen med iPhones.

Modsat Danmark har de amerikanske sundheds-myndigheder – FDA – åbnet for salg af høre-apparater via den almindelige detail-handel. Det skete officielt i sommers for at øge konkurrencen og få priserne ned.

Det bliver spændende at se, om vi vil opleve en lignende trend i EU og Danmark i de kommende år….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb Steve Jobs’ egen Macintosh