Snart kan du spille i din BMW

Microsoft frisker op

(Foto: Microsoft)

For omkring et år siden lancerede Microsoft den ”største opdatering i firmaets historie” af sine Surface computere. Det skete som opvarmning til en ny Windows version.

Nu er det igen tiden for fornyelse i Microsofts hardware. Den er knap så omfattende og dækker kun tre af software-gigantens pc’er – nemlig Surface Pro, Surface Studio og Surface Laptop.

Pro er den hidtil kraftigste Microsoft computer til professionelle brugere. Den skal konkurrere direkte med de mere avancerede små laptops fra HP, Dell og Lenovo – og først og fremmest score points på sin alsidighed.

Surface Pro 9 er en såkaldt hybrid, der bygger bro mellem tablets og bærbare pc’er. Den har nu fået Intels seneste nye Core i5 og i7 processorer af 12. generation.

Surface Pro 9. (Foto: Microsoft)

Fremskridt er også at spore i 13 tommer touch skærmen, der kan vise flotte 2.880 gange 1.920 punkter. Billed-opdateringen er opdateret til 120 Hz, så Surface Pro 9 også kan bruges med succes til avancerede computerspil.

Microsoft nyheden er pakket ind i et elegant aluminium kabinet. Grafikken håndteres af en Intel Iris Xe processoren, og Surface Pro 9 kan opgraderes med 5G mobiltelefoni via en Microsoft SQ 3 chip.

Standard er også Microsofts sikkerheds-chip til TPM 2.0. Trusted Platform Module bruges bl.a. til kryptering af data og til at bekræfte, at styresystem og firmware på pc’en er, som de skal være – og ikke er blevet ændret af f.eks. en hacker.

Køberne af Surface Pro 9 kan vælge mellem 16 og 32 GB RAM og op til 1 TB lager. Der er et HD webcam på fronten til videomøder og et 10 MP kamera på ryggen. Dertil kommer Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.1.

Surface Pro 9 kan også bruges som en handy tablet. (Foto: Microsoft)

Ifølge Microsoft er spilletiden på en batteri-opladning på mellem 15 og 19 timer. Det er afhængigt af, hvilken processor man vælger og, om laptoppen har 5G modul osv.

Microsoft Surface Pro 9 koster fra 9.999 kroner. Et tastatur og en pen til at bruge på skærmen skal man betale ekstra for. Pennen følger dog med i et introduktions-tilbud.

Meget mere i øjnefaldende er den nye Microsoft Surface Studio 2+. Den har da også en enorm touch-skærm på 28 tommer og er uden tvivl en af de mest spændende alt-i-ét pc’er på markedet.

Skærmen kan vise 4.500 gange 3.000 punkter, Dolby Vision og hele skalaen af DCI-P3 farve-skalen. Surface Studio 2+ er derfor velegnet til f.eks. video- og grafik-arbejde, hvor Apples store Mac’er er den værste rival.

Surface Studio 2+. (Foto: Microsoft)

Det meste af computeren er gemt i skærmens fod. Her sidder bl.a. en Intel Core i7 processor af 11. generation, der skal være 50 procent hurtigere end forgængeren – og 20 gange stærkere end den første Studio fra 2016.

Alligevel er det skuffende, at Microsoft ikke ofrer en nyere processor af 12. generation til sin store pc. I mellemtiden har Intel sågar lanceret 13. generation, så Surface Studio 2+ virker lidt forældet lige fra starten.

Den lidt bryst-svage ”motor” kompenseres heldigvis af et stærkt NVIDIA GeForce RTX 3080 grafikkort med 6 GB RAM. Det assisteres af 32 GB RAM og 1 TB lager som standard. Også TPM 2.0 sikkerhed er inkluderet.

Mange vil nok bruge den store skærm til videomøder.  Derfor er det godt, at Surface Studio 2+ er forsynet med to mikrofoner af høj kvalitet og et webcam, der kan optage i Full HD med 1.080 punkter. Dertil kommer indbyggede højttalere med Dolby Atmos.

Surface Studio 2+ kommer med en meget fleksibel folde-arm. (Foto: Microsoft)

Forbindelser til omverdenen sker med bl.a. USB-C / Thunderbolt 4 og USB-A porte, Gigabit Ethernet stik samt Bluetooth 5.1 og Wi-Fi 6.

Microsoft Surface Studio 2+ alt-i-én oc kører med Windows 11 Pro. Surface Pen, tastatur og mus er med i prisen på 41.500 kroner.

Endelig er der den nye femte generation af Surface Laptop. Den har først og fremmest fået flere kræfter via Intels Core i5 og i7 processorer af i 12. udgave.

Den ”rene” laptop  kommer med op til 32 GB hurtig DDR5 RAM og 1 TB lager på SSD chips. TP 2.0 sikkerhed er også her standard.

Surface Laptop 5 fås med enten 13,5 eller 15 tommer skærm. (Foto: Microsoft)

Surface Laptop 5 fås med enten en 13,5 tommers touch-skærm og 2.256 gange 1.504 punkters opløsning eller et større 15 tommers display, der kan vise 2.496 gange 1.664 punkter. Begge varianter kan vise Dolby Vision billeder.

Laptoppen har et 720 punkters kamera til video-chat og ansigts-genkendelse, der assisteres af to mikrofoner og højttalere med Dolby Atmos.

Antallet af porte er beskedent med en enkelt USB-C / Thunderbolt og én USB-A. Det er dog ikke usædvanligt på laptops, hvor lav vægt og slank fremtræden er vigtig.

Microsoft oplyser, at Laptop 5 har Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1. Maskinen skal kunne køre i 19 timer på en batteri-opladning.

Surface Laptop 5 skal koste fra 9.299 kroner….

Surface Laptop 5 kan sagtens trække en stor skærm. (Foto: Microsoft)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart kan du spille i din BMW