Lad ikke mobilen op i sengen

Hvor henter Europa sin energi fra?

(Foto: Pexels / Pixabay)

I øjeblikket tænker de fleste mest på sig selv, når det gælder energi-priser, inflation, strøm-besparelser, ødelagte gas-pipelines og en russisk præsident, der er i krigshumør.

Diskussionen om skifte til grøn energi er trådt meget i baggrunden. Det gælder også hos danske politikere, der slås om at blive valgt til det næste Folketing.

I stedet drøftes om at forlænge anvendelsen af kulfyrede kraftværker, og pludselig omtales atomkraft som en positiv energi at satse på.

I dag stødte jeg på denne interessante infografik fra Statista.com, der giver et godt overblik over, hvilke energi-former der er de mest udbredte i Europas lande.

(Infografik: Statista.com)

Vi vidste vel godt, at Frankrig er domineret af atomkraft, mens Polen og flere andre østeuropæiske lande er afhængige af kul.

Men var du også klar over, at olie – ikke den meget omtalte russiske naturgas – er den vigtigste energikilde for Tyskland? Det er den i øvrigt også i Storbritannien.

Ifølge den nye analyse fra Statista er Danmark det eneste land i Europa, hvor vedvarende – renewable – energi har størst udbredelse? Det må være vindmøllerne, for solceller er endnu ikke så udbredte, at de sørger for en stor del af vores strøm.

Island, Norge og Sverige er de eneste lande, som kan klare sig med ren natur-energi. Nordmændene og svenskerne har vandkraft, mens islænderne har det varme vand fra undergrundens vulkaner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad ikke mobilen op i sengen