Med en mus på foden

Nu kan Chromebooks også spil

(Foto: Acer)

De små Chromebooks er egentlig udviklet til skolebrug og til folk, der gerne vil have et let og billigt alternativ til traditionelle Windows-laptops og Apples MacBooks.

I Danmark er det da også mest i undervisnings-sektoren, at vi finder Chromebooks. Desuden investerede mange virksomheder og offentlige kontorer i de små laptops under Corona pandemien, hvor tusinder af ansatte skulle arbejde hjemmefra.

Chromebooks er kendetegnet ved, at de kun virker, når de er online. De downloader nemlig alle deres apps og dokumenter og sparer derfor plads og udgifter til lokale harddiske.

Online afhængigheden har dog også sine ulemper. F.eks. forbød det danske Datatilsynet i en periode Helsingør Kommune at bruge Chromebooks i sine skoler, fordi vigtige data blev kopieret ud på nettet og lagret uden for Danmark og EU.

Google og Datatilsynet har siden løst deres kontroverser, men salget af Chromebooks er generelt set faldet drastisk efter Corona pandemien.

(Foto: Acer)

Acer, der er blandt de helt store i dette marked, forsøger nu at redde situationen ved at præsentere verdens første Chromebook til gaming og computerspil.

Den nye Acer Chromebook 516 GE udnytter, at de fleste moderne spil i dag kører online, hvor flere gamere f.eks. kan kæmpe mod hinanden.

Princippet i Chromebooks er oplagt til formålet, men processorer og skærme har ikke kunnet følge med. For at spare plads og priser bruger de fleste Chromebooks svage motorer og ret små displays, der ikke ligefrem appellerer til entusiastiske gamere.

Acer har imidlertid peppet den nye Chromebook op med Intels seneste Core i7 processorer af 12. generation og en 16 tommers skærm med hurtig billed-opdatering på 120 Hz.

LCD-skærmen kan vise 2.560 gange 1.600 punkter (WQXGA), der er bedre end den udbredte Full HD standard på laptops.

Computeren har også DTS-lyd med surround og et tastatur med RGB-belysning, som er designet specielt til gamer-formål med genvejs-taster osv.

En Chromebook, der er lige så god til spil som stærke Windows-laptops, er da noget nyt. (Foto: Acer)

Indenbords sidder bl.a. to fuldtone-højttalere, der stråler opad. De suppleres af to bas-enheder, der sender deres dybe toner nedad.

Acer Chromebook 516 GE har direkte adgang til NVIDIAs store GeForce Now online service med over 1.000 spiltitler.

GeForce Nows håndteres af en NVIDIA supercomputer, der er blandt verdens hurtigste. Den er så stærk, at spil kan streames med op til 1.600 punkters opløsning og 120 billeder pr. sekund. De indeholder fornem lyd og avanceret grafik med f.eks. ”ray tracing” effekter.

Ud over GeForce Now kan Acers chromebook hente populære spil på Amazons Luna platform og inden længe også hos Microsofts Xbox Cloud Gaming.

I praksis betyder det, at købere af Acers første gamer-chromebook har adgang til populære online-titler som f.eks. ”Witcher 3: Wild Hunt” og ”Cyberpunk 2077” hos Nvidia eller ”Devil May Cry 5” hos Amazon.

På mange måder er Acer-nyheden tættere på gamer-relaterede Windows-laptops end på traditioneææe Chromebooks.

(Foto: Acer)

Det ses ikke kun i valget af processorer, men også af at Chromebook 516 GE har indbygget 16 GB RAM og SSD-lagre på op til 256 GB.

Dertil kommer, at Acer tilbyder både trådløs og kablet forbindelse til internet. Chromebook’en har det nyeste Wi-Fi 6E og Gigabit Ethernet stik til 2,5 GB hastighed.

Når vi nu er ved forbindelserne, skal også nævnes, at Acer 516 GE kommer med to USB-C porte, en enkelt USB-A, HDMI til ekstern skærm og Bluetooth 5.2.

Til sidst skal nævnes, at gamer-chromebook’en er forsynet med to mikrofoner og et webcam i Full HD kvalitet med støjreduktion. Batteriet skal sikre ni timers spilletid på en opladning.

Acer Chromebook 516 GE dukker op i Danmark til december – lige i rette tid til at komme på jule-ønskesedlen.

Priserne er endnu ikke klar, men de vil bl.a. indeholde et gratis tre-måneders abonnement på NVIDIA GeForce Now og Amazon Luna….

Acer Chromebook 516 GE kommer med et baggrunds-belyst tastatur, hvor man selv kan vælge farver og, hvor tasterne skal fremhæves. (Foto: Acer)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med en mus på foden